Yusuf Tırpancı Sahası’nda yenileme çalışmaları başladı!

Yusuf Tırpancı Sahası’nda yenileme çalışmaları başladı!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yusuf  Tırpancı Sahası’nın olduğu alanı bir spor kompleksine dönüştüreceklerini ifade etti.

Bornova’nın İzmir’de en çok amatör kulübün faaliyet gösterdiği ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan İduğ, “Bu zenginliğin getirdiği sorumlulukla mevcut tesislerimizi yeniliyor, yeni tesisler yapıyoruz. Bölgesel Lig maçlarının da oynandığı sahaya ait tribünün tamamını, futbolseverlerin daha konforlu bir ortamda maç izleyebilmesi için kapalı hale getireceğiz. Tribünlerin altını da yeni soyunma odaları için kullanacağız” dedi.

dji_0051-w3500.jpg

Üçüncü saha yapılacak

Amatör kulüplerin resmi maçlar için kullanacakları tesisleri arttırmayı hedefleyen Bornova Belediyesi,Yusuf Tırpancı Tesisleri’nde iki olan saha sayısını üçe çıkarmayı planlıyor. Yaşar Üniversitesi ile mevcut tesislerin arkasında kalan 25 bin metrekarelik alana, çalışmaları devam eden imar planlarının tamamlanmasının ardından üçüncü saha yapılacak. Bu çalışma ile birlikte iki saha için kullanılmak üzere çift taraflı tribün de inşa edilecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.