Yüz binlerce Vatandaşa Müjdeli Haber Geldi.

Yüz binlerce Vatandaşa Müjdeli Haber Geldi.

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, BAĞ-KUR prim borcu olan 1.5 milyon esnafa yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilmesi için bakanlar kurulu kararı çıkaracaklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, BAĞ-KUR prim borcu olan 1.5 milyon esnafın yıl sonuna kadar sağlık hizmetlerinden yaralanacağı bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkaracağını belirtti. Sonbaharda hazırlanması beklenen yasayla beraber emeklilik ve sağlık pirimini ayıracaklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada, prim borcu dolayısıyla sağlık hizmeti alamayan yaklaşık 1.5 milyon BAĞ-KUR’lu esnafa sağlık müjdesi verdi. Kalıcı çözüm için yasal düzenleme yapılacağını belirten Müezzinoğlu, yasa TBMM ’den geçinceye kadar mağduriyetleri ortadan kaldırmak için önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu kararı çıkartarak prim borcu olan BAĞ-KUR’lu esnafın yıl sonuna kadar sağlık hizmeti almasını sağlayacaklarını söyledi.

Kıdem tazminatı konusunda önceki gün işçi ve işveren temsilcilerinin geniş katılımıyla Üçlü Danışma Kurulu toplantısı yapan Müezzinoğlu, toplantının ardından Habertürk'ten Ahmet Kıvanç ve Tahsin Akça'nın sorularını yanıtladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.