Yüz yazma ve tel kırma sanatının son temsilcisi belgesel oldu

Yüz yazma ve tel kırma sanatının son temsilcisi belgesel oldu

Başkan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Zanaatkârlar listesinde yer alan Karaburunlu Şerife Zorlu'nun, Karaburun'a has yüz yazma ve tel kırma sanatını, yönetmenliğini Füsun Çakaloz Karakaş’ın yaptığı “Zencerek” belgeselinde anlattığını duyurdu.

Medya Ege- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, 2018 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri” kapsamında “Geleneksel Sanatların Yaşatılması” ödülüne lâyık görülen Şerife Teyzenin, bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan, yönetmenliğini Füsun Çakaloz Karakaş’ın yaptığı “Zencerek” belgeselinde Türk el nakışı sanatının en özgün örneklerinden biri olan ve Osmanlı döneminden bugüne Karaburun’da yaygınlaşan yüz yazma ve tel kırma sanatını anlattığını duyurdu.

Aynı belgeselde Turgutlu’dan Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden araba ustası Sami Özarkın yer alıyor.

Başkan Erdoğan, belgeselden bahsettiği paylaşımında süreci şöyle anlattı:

"Türk el nakışı sanatının en özgün örneklerinden biri olan ve Osmanlı döneminden bugüne Karaburun’umuzda yaygınlaşan yüz yazma ve tel kırma sanatının son temsilcisi Şerife Zorlu teyzemiz bizleri gururlandırmaya devam ediyor.

ff6qoy4x0ai4vxw.jpg

Ünü memleketimizi çoktan aşan, 2018 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri” kapsamında “Geleneksel Sanatların Yaşatılması” ödülüne lâyık görülen Şerife Teyzemiz, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Zanaatkârlar listesinde de yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan, Yönetmenliğini Füsun Çakaloz Karakaş’ın yaptığı “Zencerek” belgeselinde; Şerife teyzemiz ve Turgutlu’dan Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden araba ustası Sami Özarkın yer alıyor.

1616188068-f82857a4-bb7a-44e4-9d52-3182c6472e6a.jpeg

Şerife teyzemiz bu belgeselde yöremize has bu güzel geleneği anlatıyor… Yeni haftaya bu anlamlı belgesel ile başlayalım istedim. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Hepinize mutlu haftalar diliyor, Şerife teyzemin de ellerinden öpüyorum. Araba ustası Sami Özarkın’a da Allah’tan rahmet diliyorum."

21321582.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.