Yüzde 100 burslu liseye yoğun ilgi!

Yüzde 100 burslu liseye yoğun ilgi!

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; yeni kayıt dönemi öncesinde öğrenciler ve velilerden gördüğü yoğun talep üzerine kayıt kontenjanını 96 öğrenciden 120’ye yükseltti.  

Türkiye’nin en modern okulları arasında yer alarak, alanında örnek gösterilen Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; yeni kayıt dönemi öncesinde öğrenciler ve velilerden gördüğü yoğun talep üzerine kayıt kontenjanını 96 öğrenciden 120’ye yükseltti.  

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında, teknik eğitimle ilgili algıyı değiştirmek misyonu ile tüm öğrencilerine yüzde 100 bursla kapılarını açan okulun, henüz kayıt süreci başlamamış olması rağmen gösterilen büyük ilgi nedeni ile mevcut kapasitesinin arttırılarak, yeni bir sınıfın daha açılmasına karar verildi. 

Okula kaydı alınan öğrencilerin çıtası da her sene daha yükseğe taşınıyor. 24 Haziran’da açıklanacak sınav sonuçları doğrultusunda yüzde 5’lik dilime giren öğrenciler, Türkiye’de örnek gösterilen, yüzde 100 bursla mühendislik fakültelerine gençleri yetiştiren okula kayıt yaptırabilecekler.

hilmi-ugurtas_6444.jpg

Okulun kurucu temsilcisi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bu yıl ikinci mezunlarını verdikleri okullarına gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak, Türkiye’de örnek gösterilecek bir okul kurmak kararı ile bu yola çıktık. Ülkemizin yüksek nitelikli teknik personel ihtiyacına kayıtsız kalmak yerine elimizi taşın altına koyduk. Türkiye’nin en modern şartlarına sahip okullarından birini tam donanımla inşa ettik. Akademik kadromuzu güçlendirerek, velilerimizin tek kuruş bile harcamasına gerek bıraktırmadan giyimden kırtasiyeye, eğitimden yemeğe hatta ve hatta ulaşıma kadar tüm giderleri İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olarak üstlendik. Maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize de ayrıca burs imkanı sağladık. Okulumuzdan mezun olan gençlerimizle ilgilenmeyi görev bildik. İhtiyacı olanlara üniversite yaşamları boyunca burs vermeye devam ediyoruz. Tüm bu şartlar bir araya gelince, öğrencilerimizin kısa süre içerisinde birbiri ardına gerek akademik gerekse sportif ve sosyal mecralarda kazandıkları başarılar ile memleket meselesi olarak gördüğümüz meslek liselerine yönelik olumsuz algıyı kırmaya başladığımızı gördük. Bugün okulumuzu ziyaret eden, öğrencilerimiz ile İngilizce sohbet eden özel sektör, akademi ve kamunun üst düzey temsilcilerinin gittikleri her platformda bizleri örnek gösterdiklerini duyuyor, gönül verdiğimiz okulumuz ve öğrencilerimiz adına kıvanç duyuyoruz” dedi.

Uğurtaş, okulun rehberlik biriminden aldıkları bilgiye göre, henüz kayıt dönemi başlamadan gelen yoğun talepler üzerine kontenjanı 120’ye çıkartmaya karar verdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“En iyisini yapma kararı ile yola çıktığımız okulumuzda çıta her geçen gün yükseliyor. Bu yıl ön kayıt sınırımızı yüzde 5’e çektik. Sanayiye can suyu olacak, okulu biter bitmez dilerse mesleğinde ilerleyecek dilerse mühendislik fakültelerine giderek, ‘yaptığı işin ne olduğunu bilen mühendisler’ olarak sanayiye geri dönecek gençlere ülkemizin ihtiyacı var. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olarak ailesine maddi bir gider yaşatmadan mesleğini elde edecek gençleri başarı ile yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor, yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrencilere başarılar diliyorum.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.