Yüzde 100 Yerli Ayakkabı; Kenya’da Sipariş Rekoru kırdı

Yüzde 100 Yerli Ayakkabı; Kenya’da Sipariş Rekoru kırdı

İzmir’li imalatçı Ayakdaş ayakkabı, T.C. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile 31 Mayıs - 2 Haziran 2016 tarihleri arasında Uganda ve Kenya’ya, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve DEİK organizasyonu ile düzenlenen heyette yer alarak ikili görüşme

Ahmet Ayakdaş, 1 Haziran 2016’da Uganda’nın başkenti Kampala’da, 2 Haziran 2016 tarihinde ise Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen iş forumlarında bayan ayakkabısı ihracatıyla ilgili bağlantılar gerçekleştirdi. 35 yıldır İzmir’den tüm Türkiye ve yurtdışına bayan ve çocuk ayakkabısı imalatı yapan Ahmet Ayakdaş’ı, Ayakkabı imalatçısı olarak farklı kılan özelliği de resmi ticaret heyetlerinin vazgeçilmez ismi haline gelmesi. Yurtdışında sektörünü ve şehrini tanıtmak için gösterdiği çaba nedeniyle devletin zirvesinin de takdirini toplamış. Valizine doldurduğu numune ayakkabılarla ülke ülke dolaşan Ahmet Ayakdaş, ilk gezisini ise Ekim 2009'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Pakistan'a yapmış.

Ayakdaş, önceleri erkek ayakkabısı üretmediklerini, bu konuda da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine vesile olduğunu hatırlatarak,  dış pazarlara gideceklere de şu tavsiyede bulunuyor ’’İyi bir pazar araştırması yaparak yürüyün. Çin geride kaldı, Türk mallan öne geçti. Korkmayın" diyor.

İzmir Müsiad Dış ilişkiler Başkanı ve Deik dış ilişkiler komisyonunda görevli olan Ahmet Ayakdaş, sektörüne ivme kazandıracağına inandığı tüm dış gezilere dahil olduğunu ve kapı kapı tüm ülkeleri dolaştığını hatırlatarak, Afrika heyetinde, Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi ile de görüştüğünü ve yerli ayakkabı üreticilerinin sorunlarını aktardığını, bakanımızın da konuyu dikkatle dinlediğini iletti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.