Yüzde 80 zam selfiesi! Yazıklar olsun!

Yüzde 80 zam selfiesi! Yazıklar olsun!

Ali Eyce yazdı; Yüzde 80 zam selfiesi! Yazıklar olsun!

Karabağlar Belediyesi hizmette sınır tanımıyor!

Daha önce birçok kez yazılarımda İzmir’in adının ilk heceleri gibi ‘Kara’lar ilçesinde yaşadığımdan yerel yönetimlerin beceriksizliğini, hem yaşayıp hem gördüğüm, hem duyup hem işittiğim için defalarca ele almıştım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting alanlarında, televizyon ekranlarında Ulusal ve Yerel Yönetim beceriksizliğine örnek olarak Karabağlar ismini kullanmasından bile utanır olmuştum.

Karabağlar Belediyesi’nin dünkü meclis toplantısında ilçe sınırları içinde üniversite öğrencilerin kaldığı belediyeye ait yurtta ücretlere yüzde 80 zam yaptığını duyduğumda, bir kez daha utandım.

Eminim bugün yarın, öbür gün bütün basın camiası öğrenci yurduna gelen yüzde 80 zammı konuşacak, bunu haber haline getirecektir.

Bu konuda Karabağlar Belediyesi Meclis üyelerini ayrı tutuyorum.

AK Partili Meclis Üyeleri ülke genelindeki kira artışları gibi yüzde 25 zammın esas alınmasını savunmuşlar.

CHP’li Meclis Üyeleri ise yüzde 80 çok, yüzde 50 iyi demişler.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise zam için yasal dayanağının olduğunu kendisine hak olarak görüp, yüzde 80 olması konusunda diretmiş.

Tam bir sosyal belediyecilik anlayışı!

İki gün önce bilmem ne mahallesinde bilmem ne mahallesi semt evi açmak için milyarlar harcayan, daha önce milyarlar harcayarak açılan ve kapısının haftanın çoğu gününde kilitli duran semt evlerini düşününce, sosyalleşmenin boşa para harcamak, doluya zam yapmak olduğunu düşünmek gibi yeni bir felsefe akımına kapıldığını düşünüyor insan.

Daha dün gibi hatırlıyorum yurtta kalan kız öğrencilerinin arasına giren, yeni yıllarını kutlamayı kendisine siyasi malzeme yapan, sosyal belediyecilik anlayışının ışığını ispatlamaya çalışırcasına selfie çektiren Başkan Selvitopu, şimdi o selfiedeki kızlara ‘Borcunuzu yüzde 80 arttırdım kızlar’ yazıp evlerine gönderebilir mi?

Üniversite hayatımın tamamını yurtlarda geçirmiş; öğrenci için, ailesi için beş kuruşun ne kadar önemli olduğunu bilen birisi olarak diyorum ki:

‘Yazıklar Olsun!’

Karabağlar İlçesi’nde yaşayan, herhangi bir partiye oy veren, herhangi bir takımı tutan, herhangi bir yemeği seven vs ve Karabağlar’ın adını ilk hecesindeki ‘Kara’ Bahtı’ndan kurtaramayan bizlere de:

‘Yazıklar olsun!’

baskan-selvitopu-ogrencilerin-yeni-yilini-kutladi-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.