“Yüzümdeki Gülümseme” Sergisi Sanatseverleri Buluşturdu

“Yüzümdeki Gülümseme” Sergisi Sanatseverleri Buluşturdu

İzmirli seramik sanatçısı ve heykeltraş Fatih Şimşek'in “Yüzümdeki Gülümseme” adlı sergisi İzmir Konak Devlet Resim Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Bugüne dek yaptığı eserler ile ulusal ve uluslararası birçok sanat ödülü alan Fatih Şimşek, 2013 – 2018 yıllarında irdelediği ve yaptığı yüzden fazla büyüklü küçüklü seramik heykelleri İzmirlilerin beğenisine sundu.

İzmir Alsancak’ta BroArt Sanat ve Seramik Atölyesinin kurucusu olduğu bilgisini veren Şimşek, 4'üncü kişisel sergisi olan “Yüzümdeki Gülümseme”de, 2013’te cereyan eden ülke ve dünya sorunlarından etkilenerek kadın ve gaz maskesi konularını ele aldığını belirtti.

Sanatın protest yanını kullanarak çalışmalarını oluşturduğunu kaydeden Fatih Şimşek, “Sanat siyaset, kadın ve gaz maskesini yeni bir çağdaş yorum katan eserlerimle size çarpıcı bir heyecan sunmak istedim. Sanatta protest bir kimlik olarak kullanılan, yüze takılan her türlü maske bir mücadelenin ve yozlaşmış sistemin değişebilme umududur. Heykellerdeki çıplaklık ise protest gaz maskesinin yanında bir diğer etmen unsurudur. Serinin final heykeli için yerli yabancı 30’dan fazla model arasından Buse Alper ile çalışmaya karar verdik. Buse Alper’in almış olduğu modellik ve oyunculuk eğitimlerinin bu eserin yaratılmasında süreci en iyiye taşıdı” dedi.

Sanatçı Fatih Şimşek, “Yüzümdeki Gülümseme” adlı serginin İzmir Konak Devlet Resim Heykel Müzesi’nde 28 Aralık tarihine kadar gezilebileceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.