Yüzyıllık Miras, İzmir'de

Yüzyıllık Miras, İzmir'de

Ahmet İzzet Bengüboz'un Mudurnu'da Osmanlı'nın son döneminden Cumhuriyetin ilk yıllarına geçen sürede çektiği fotoğrafları içeren sergi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirlilerle buluşacak.

Ahmet İzzet Bengüboz’un günümüze ulaşmış ve yapay zekâ tekniği ile renklendirilme çalışması yapılan fotoğrafların sergisi, Yüz yıllık Miras: Bengüboz Sergisi yarın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirlilerle buluşacak.

Dr. A. Ege Yıldırım ve Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun küratörlüğünü yaptığı sergi 30 Kasım’a kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak. Sergi kapsamında eserler, "Milli Mücadele'de Mudurnu'nun Rolü", "Mudurnu'da Cumhuriyet Kutlamaları", "Erken Cumhuriyet Döneminde Mudurnu'da Kamusal Hayat", "Cumhuriyet ve Mudurnu'da Kadınlar" ve "Mudurnu'dan Portreler" konu başlıklarını içeriyor. Bengüboz’un Mudurnu’da Osmanlı’nın son dönemleri ve cumhuriyetin ilk dönemlerine ait çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, atıl kalan cam negatiflerinin dijital ortama aktarılmasıyla oluşturuldu.

mucvp.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.