Zabıta Ekiplerinden Çöp Ev Operasyonu

Zabıta Ekiplerinden Çöp Ev Operasyonu

Kula Belediyesi’ne gelen bir ihbarı değerlendiren Zabıta Müdürlüğü, Körez Mahallesinde çöplerden yaşanmaz hale gelen evi temizledi.

Körez Mahallesi sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kontrol amaçlı gittikleri aynı kişiye ait 4 ayrı evde çöp yığını ile karşılaştı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kula Kaymakamlığı’ndan alınan özel izinle Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı Çevre Sağlık yetkilileri ile birlikte Jandarma kontrolünde temizlik çalışmaları için çöp evlerden birine gitti. Uzun süren ikna çabalarının ardından akıl sağlığı yerinde olmayan çöp evin sahibi çöplerin boşaltılmasına razı oldu. Evsel atık, çöp, karton kutu, plastik, teneke kutu ve bidonların bulunduğu dört çöp evden birinde temizliğe başlayan ekipler, titizlikle yürütülen çalışma sonunda evden 10 kamyon çöp çıkardı. Belediye ekipleri tarafından boşaltılan çöpler, kamyon ve traktör aracılığıyla imha edilmek üzere götürüldü. Çöplerin çıkarılmasının ardından ekipler kullanılabilir hale gelen evi mikroplara ve haşerelere karşı ilaçlayarak arındırdı.

Temiz bir çevre sağlıklı bir toplum için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kula Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Ulu, “ Belediyemize gelen şikâyet üzerine Çevre Sağlık ekipleri ile beraber kaymakamlıktan aldığımız izin ile çöplerin yığıldığı eve geldik. Evde yaşayan vatandaşın akli dengesi yerinde olmadığından topladığı çöpleri evinde biriktirmiş. Bizlerde vatandaşların sağlığı ve kötü kokunun giderilmesi için çalışma başlattık. Aynı vatandaşa ait olan dört ayrı evden birini temizledik diğer evleri de en kısa zamanda temizleyeceğiz.’’ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.