Zabıtayı Pala ile Darp Ettiler!

Zabıtayı Pala ile Darp Ettiler!

İzmir'de dehşet anları. Zabıtayı pala, sopa ve taş ile darp ettiler.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Güzelyalı bölgesinde denetim görevi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, yeşil alan ve bisiklet yollarını masa ve sandalye atarak işgal eden bir grubun direniş ve saldırısına maruz kaldı. Taş, pala ve sopaların kullanıldığı saldırıda 5 zabıta memuru çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırıyı örgütleyerek, yanında çalışanları azmettiren işletme sahibinin görüntüleri kameralara net bir şekilde yansıdı.

medyaegeaicbicakzabita.jpg

Yeşil alanları, bisiklet ve yaya yollarını önce masa ve sandalye atarak işgal ettiler, ardından işgali sonlandırmaya çalışan zabıtalara saldırdılar. Güzelyalı semtinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde gerçekleşen olayda, görevini yapmaya çalışan zabıta memurları taş, pala ve sopalarla darp edildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 22 Haziran 2016 günü akşam saatlerinde bölgede yaptığı denetimlerde 5 işletmeye 'işgal cezası' uyguladı. Ertesi gün yapılan denetimlerde ise ekipler yine aynı manzarayla karşılaşınca bu kez yasa gereği, yeşil alan ve bisiklet yolunu işgal eden işletmelere ait masa ve sandalyeleri toplamaya başladı. Bu sırada işletme sahiplerinden biri, görevli memurlara önce sözlü saldırıda bulundu. Olay anında zabıta kamerasına yansıyan görüntülere göre, küfür ve hakaretlerini kısa süre içinde fiili saldırıya dönüştüren işletmeci, yanında bulunan 10 kişilik gruba da saldırı talimatı verdi. Atılan taşların, savrulan pala ve sopaların hedefi haline gelen zabıta memurlarından 5'i yaralı halde Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırganlar hakkında görevli memurun görevini engelleme, hakaret, tehdit ve görevli memuru darp suçlarından şikayetçi olundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerden gelen yazılı ve sözlü şikayetlere istinaden ve mevzuattan alınan yetki doğrultusunda, kamu alanlarının işgaline karşı uygulamaların tavizsiz sürdürüleceğini duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.