Zafer Bayramı Foça'da Covid-19 tedbirleriyle kutlandı!

Zafer Bayramı Foça'da Covid-19 tedbirleriyle kutlandı!

30 Ağustos Zafer Bayramı İzmir’in Foça İlçesi’nde salgın tedbirlerine uyularak kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğamiral Gürsel  Çaypınar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Ak Parti ve CHP Foça İlçe Başkanları, bazı belediye meclis üyeleri,  İlçede görevli daire ve şube müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sunum sırasında okunan Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı şiiri katılımcılardan büyük alkış aldı.

yzb.-gurkan-kutkan.jpg

HER TÜRLÜ TEHDİDİ ORTADAN KALDIRMA AZİM VE KARARLILIĞI İÇİNDEYİZ

Törenin son bölümünde Deniz İstihkam Yüzbaşı Gürkan Kutkan  bir konuşma yaptı.  Kutkan ; Milletimizin varoluşundan beri tarih sahnesinden silinmesi için çalışan zihniyetin 30 Ağustos’ta  tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla mağlup edildiğini söyledi. Yüzbaşı Kutkan; “ 30 Ağustos Aziz Türk Milletiyle, Kahraman Türk Ordusunun  ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde  ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde birbirine kenetlenerek sürdürdüğü topyekün bir varoluş mücadelesinin sonucudur.  Bizlere bu eşsiz zaferleri armağan eden kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti ‘ni ,onun temel değerlerini, bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Akıl ve bilimin rehberliğinde, milli egemenlik ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürkçü Düşünce Sistemi bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı kuvvetlerimize yol göstreren ışık olmaya devam edecektir. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan TSK dün olduğu gibi bugünde  ulusun emrinde, Türkiye Cumhuriyetinin bekasına, bölünmez bütünlüğüne yönelecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığı içindedir. Bize bu zaferi kazandıran başta ulusumuzun ebedi Başkomutanı  Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve ulusu için bir an bile tereddüt etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar, kahraman gazilerimiz ve yüce Türk Milletine şükranlarımızı sunarız. “ dedi.

1-868.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.