Zafer Bayramı kutlamaları Bornova'da başladı

Zafer Bayramı kutlamaları Bornova'da başladı

Bornova Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına büyük ilgi

Bornovalı sanatçı Gamze Matracı hemşehrilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Konser öncesi gerçekleşen kortej yürüyüşünde de coşku hakimdi. Vatandaşların coşkusuna Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da eşlik etti.

mus_7308.jpg

Bornova Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Çamdibi’nde başladı. Kurtuluş Savaşı ve Türk Tarihi’nin en önemli zaferlerinden olan Büyük Taarruz’un 97. yılına özel olarak düzenlenen etkinlik, kortej yürüyüşü ile başladı. Vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları ile Burak Reis Caddesi’nin kırmızı – beyaza boyadı. Onların coşkusuna CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak da ortak oldu. Bando eşliğindeki yürüyüş renkli anlara sahne oldu. Kortejdekilere esnaf ve balkonlarındaki vatandaşlar da eşlik etti.

mus_7373.jpg

Atatürk Parkı’nda muhteşem gece

Kortej yürüyüşünün son bulduğu Çambibi Atatürk Parkı’nda Çamdibili Sanatçı Gamze Matracı hayranları ile buluştu.  Balkan Orkestrası’nın eşlik ettiği sevilen sanatçı birbirinden güzel şarkıları ile unutulmaz bir gece yaşattı. Konser alanı dolduran binlerce Bornovalı İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. 

Büyük Önderimize borçluyuz

Vatan uğruna göğüslerini siper eden tüm şehit ve gazileri şükran ve minnetle anan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bu ülkede, bu topraklarda ezan susmadıysa, bayrak inmediyse, yüce Türk milleti onuruyla, şerefiyle hala dimdik ayakta, kendi Cumhuriyeti’nin çatısı altında varlığını sürdürebiliyorsa bunu en başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçludur” dedi.

mus_7340.jpg

Bu coşkuyu her yıl yaşayalım

30 Ağustos gibi önemli tarihi bir zaferin yıldönümünü bir geceye sığdırmak istemediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu kutlamaları her yıl coşkuyla yapalım. Özgürlük ve bağımsızlığımıza sahip çıkalım. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatalım.” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bugün Bornova Merkez’de devam edecek. Opera Sanatçısı Hakan Aysev, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda vereceği çok özel konser ile Bornovalıların karşısında olacak. Ünlü Sanatçı, saat 20.30’da başlayacak konserde Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve marşlarla kurtuluş günlerinin heyecanını yaşatacak. Konser öncesinde İş Bankası Viyadükleri altından Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.