Zafer Bayramı, Tire'de büyük bir coşkuyla kutlandı!

Zafer Bayramı, Tire'de büyük bir coşkuyla kutlandı!

Zafer Bayramı programı Cumhuriyet Meydanı’nda Tire Kaymakam vekili Ekrem İnci'nin Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Tire’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde başlayan tören Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Zafer Bayramı programı Cumhuriyet Meydanı’nda Tire Kaymakam vekili Ekrem İnci'nin Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. ardından, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran çelengini sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkan Vekili Per. Astğm. Alim Taşdan yaptı. Taşdan konuşmasında Büyük lider Atatürk’ün, önderliğinde her safhası tek tek düşünülerek hazırlanmış bir büyük planla 30 Ağustos Zaferinin kazanıldığını belirtti. Taşdan, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin burada atıldığını ve vatanın asla parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığını ifade etti.

Asteğmen Taşdan; “Bu anlamlı gün vesilesiyle Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. Programda Kutsan Anadolu Lisesi öğrencisi Sevgi Gümüş ve Kardelen Korkmaz ‘‘Zafer Bayramı’’ şiirlerini okudular.

dsc_0066.jpg

TEBRİKLERİN KABULÜ

Anıttaki törenin ardından Resmi Bayramlaşma törenine Kaymakamlık makamında devam edildi. Bayramlaşma töreninde Tire Kaymakam Vekili Ekrem İnci ve Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, tebrikleri kabul etti. Bayramlaşma törenine, tüm kurumların yöneticileri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TİRE KAYMAKAM VEKİLİ İNCİ ‘‘30 AĞUSTOS MİLLİ ŞUURUMUZUN ZAFERLE TAÇLANDIĞI GÜNDÜR’’

 Tire Kaymakam Vekili, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci 30 Ağustos Zafer Bayramı Nedeni ile yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Kahraman ve asil milletimizin bağımsızlığını, savaş meydanında dünyaya tescil ettirdiği 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıldönümünü kutlamanın milletçe gururu içerisindeyiz.

Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.

dsc_0141.jpg

30 Ağustos Zaferinden, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak, şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan topraklarını cebren ve hile ile ele geçirmek isteyenler ve onların uzantısı taşeron terör örgütlerinin 15 Temmuz’daki hain ve sinsi planları, kahraman milletimizin şanlı direnişi ile boşa çıkarılmış ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, Tireli hemşerilerimin Zafer Bayramını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” 

dsc_0082-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.