Zararlı zannediyorduk ama bu faydasını öğrenince...

Zararlı zannediyorduk ama bu faydasını öğrenince...

Araştırma sonuçları ilginç! Yemeye çekindiğimiz bu yiyeceğin ölümcül hastalığa....

Yapılan araştırmalar sonucunda tüketmekten keyif aldığımız çikolatanın sağlığımıza önemli bir faydası olduğu ortaya çıktı. İşte yapılan araştırma sonuçlarına göre çikolatanın sağlığımıza olan etkisi. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu besin, sağlığımız için çok faydalı bileşenler içeriyor. Hatta kimi besinler tedavi yöntemlerinde sıkça kullanılarak insan sağlığına ciddi derecede yardımcı oluyor.

Erlangen-Nuremberg Üniversitesi'nden araştırmacılar, çikolatanın içerdiği çinko polifenol aktivasyonunun, hücreleri atık ürün olarak üretilen bir gaza karşı koruduğunu buldular.

Bir kişinin DNA'sına zarar verebilen bu atık gaz, oksidatif stres ve yaşlanmada anahtar rol oynadığı düşünülmektedir. Polifenoller kendi başına bu zararlı gazı ortadan kaldıramazlar, ancak çinko ile birleştiğinde bir “mega kompleksi” oluştururlar ve bu zararlı gazı yok edebilirler.

Mail Online raporlarına göre, hepimizin çok sevdiği ve tüketmekten keyif aldığımız çikolata, yaşlanmayı geciktirici etkilere sahip. Çikolata, çay ve kahve hücre hasarına karşı savaşmaya yardım eden antioksidan polifenolleri içerir ve kanserden Alzheimer’a kadar birçok hastalığın kaynağı olan içsel stresi ortadan kaldırmaya da yardımcı olur.
Aşırı tüketmeyin!

Araştırmacılar ayrıca kakaoda, flavonoid olarak adlandırılan, kan damarlarının sağlığına yardımcı olan ve enflamasyonu azaltan doğal bileşikler olduğunu iddia ediyorlar. Bununla birlikte uzmanlar çikolatanın fazla tüketilmemesi konusunda da uyarıyor, çikolatayı aşırı tüketmek kalp yetmezliği riskini de beraberinde getiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.