Zayıflamak İçin Uzakdoğu Sporu

Zayıflamak İçin Uzakdoğu Sporu

Dövüş sporlarıyla hem daha sağlıklı hem de oldukça formda bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Zayıflamak ve forma girmek için fitness hareketleri ve pilates egzersizleri oldukça yaygın olsa da sadece squat yaparak veya onlarca kez crunch yaparak harika bir vücuda sahip olamazsınız. Vücudunuzdaki tüm kasları koordine bir biçimde çalıştırdığınız bir programla daha etkili ve şekilli bir vücuda kavuşmanız mümkün. Spor salonlarında yapılan hareketler genellikle belirli kas bölgelerini çalıştıran ve etkisi uzmanlarca test edilmiş hareketlerdir. Bu hareketler bir süre sonra aynı kas bölgelerini çalıştırdıkları için vücudun gelişim göstermesini azaltır. Bunun yerine bir takım dövüş sporlarıyla hem daha sağlıklı hem de oldukça formda bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Zayıflamak İçin Uzakdoğu sporlarıyla tanışın

İşte Uzakdoğu sporlarıyla form tutma yöntemleri:

Binlerce yıl önce ortaya çıkan Uzakdoğu dövüş sanatları kalori yakmanın yanı sıra insanlara dinginlik ve huzur vermeyi amaçlayan öğreti ve prensiplere sahip. Binlerce yıllık deneyimlerin sonucunda ortaya çıkmış olan Uzakdoğu dövüş hareketleri hem savunma kapasitenizi geliştirecek hem de yüzlerce kalori yakmanızı sağlayacak.

Zayıflamak İçin Uzakdoğu sporlarıyla tanışın

Dünyadaki birçok ünlü manken ve sahne performans sanatçısı Uzakdoğu dövüş hareketleri ile form tutuyor ve vücudunu şekillendiriyor. Konusunda uzman eğitmenlerle çalışan ünlülerin en çok başvurdukları öğretiler arasında Bodycombat yer alıyor. Yüksek bir egzersiz temposuna sahip olan Bodycombat kısa sürede şekilli bir vücuda sahip olmanın yanında ince bir bele sahip olmayı da kolaylaştırıyor. Bodycombat yaklaşık 45 dakikada 500 kalori yakmanızı sağlıyor.

Billy Blanks tarafından geliştirilen Tae Bo ise bacak ve ayak hareketlerinin yoğun şekilde uygulandığı bir egzersiz. Boksun ve savunma tekniklerinin bir arada kullanıldığı Tae Bo saatte 500 ile 800 kalori yakılmasını sağlıyor.

Zayıflamak İçin Uzakdoğu sporlarıyla tanışın

En popüler Uzakdoğu egzersizlerinin başında gelen kick box ise biçimli kalçalara ve sıkı bir vücuda sahip olmak isteyenlerin en gözde sporlarının başında geliyor. Victoria's secret meleklerinin de uyguladığı kick box seansları ile saatte 700 kalori yakmak mümkün. Kalori yakmanın yanında insanlara özgüven de kazandıran kick box, attığınız yumruklarla hem kollarınızın hem de sırt kaslarınızın gelişmesini sağlıyor. Sert tekmelerle ise sıkı bacak ve kalça kaslarına sahip olmayı sağlayan kick box, aynı zamanda kendini koruma yöntemleri hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı oluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.