Zayıflatıcı Kremlerde Büyük Tehlike

Zayıflatıcı Kremlerde Büyük Tehlike

Dr. Fevzi Özgönül zayıflamak için kullanılan ürünlerle ilgili bilgi verdi.

Yaz sezonu geldi bile ve herkeste bir kilo problemim var telaşı başladı. Bu telaş ise kişilerin hata yapmalarına yol açıyor.En kolay görülen yolu tercih ederek çeşitli zayıflama çaylarını, bitkisel karışımları kullanmaya başlıyorlar.

Zayıflama için başvurulan haplar, çaylar, bitkisel destekler, yemek yerine geçen öğünlerin artık faydadan çok zararı olduğu halkımız tarafından anlaşıldığı halde yine de bu tür destekleri kullananlar azımsanmayacak kadar çok.

Bir de masum görünen zayıflama kremleri var. Ne olsa krem bir zararı olmaz belki faydası olur diye kullanıyor olabilirsiniz. Fakat unutmayın dışarıdan sürülerek cilt altındaki yağlarda bir değişime sebep oluyorsa bitkisel bile olsa bir reaksiyona neden oluyor demektir. Mantar da bitkiseldir fakat zehirler ve ölümümüze neden olur. Bahar aylarında çıplak ayakla otluk bölgelerde dolaşırken bacaklarımıza sürünen ısırgan otu benzeri bitkiler de rahatsız edici aşırı reaksiyonlara neden olabilir. Bedeninizin verdiği tepkileri göz ardı etmeyin.

Vücudumuzdaki bu tür reaksiyonları masum kabul etmek ve yağlı bölgelerimizi düşman kabul ederek onların bir an önce kaybolması için bu reaksiyonlara katlanmak kendi vücudumuza zarar verdiğimiz gerçeğini değiştirmez. Bazen bedenimizin verdiği buna benzer tepkiler ileride organ hasarlarına kadar varabilen sonuçlar doğurabilir. 

Liposuction ve benzeri Radikal uygulamaların, lazer ve radyofrekans uygulamalarının geçici sonuçlar verdiği hatta bazı uygulamaların kalıcı hasarlara bile neden olduğu ortadayken, bedenimizi riske atmanın bir anlamı olmaz.

Siz siz olun, geçici çözümler için, zaten krem ne olacak nasıl zarar verebilir ki demeyin. Sağlıklı beslenmeyi ve beden aklınızı kullanarak  bedeninizi güçlendirin ve istenmeyen yağlardan yavaş fakat kalıcı olarak kurtulmayı seçin. Güçlü bir beden şişman olmaz ve lüzumsuz yağlanmaz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.