Zeki Kayda Salihli Kemer Pazarını Dualarla Açtı

Zeki Kayda Salihli Kemer Pazarını Dualarla Açtı

Salihli'nin turizm gelirlerini geliştirme amacıyla açılması planlanan Köy Pazarı, Başkan Kayda tarafından açıldı.

Salihli Belediyesi’nin başlattığı Kırsal-Geleneksel Turizm Geliştirme projesi kapsamında açılan Köy Pazarı nedeniyle Kemer Mahallesinde tarihi bir gün yaşandı. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 500 yıllık tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle Kemer Mahallesinin turizme kazandırılması amacıyla Salihli Belediyesi tarafından Kırsal-Geleneksel Turizm Geliştirme projesi hazırlandığını belirterek Kemer Köy Pazarı’nın açılışını yaptı.

Kemer Mahallesinde düzenlenen Köy Pazarı açılış törenine, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, Kemer Mahallesi Muhtarı Zafer Çavdar, projeyi hazırlayan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Harun Ürer ve Mimar Selcen Doğan, Mahalle Muhtarları, Kemer Mahallesi sakinleri ile Salihli’den ve çevre mahallelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Harun Ürer ve Kemer Mahallesi Muhtarı Zafer Çavdar tarafından Kemer Mahallesinin tarihi ve doğal yapısı hakkında bilgi verildi. Salihli Belediyesi tarafından Salihli ile çevre mahallelerden Kemer Köy Pazarı açılışı için Kemer Mahallesine getirilen vatandaşlar ile mahalle sakinlerine seslenen Başkan Zeki Kayda, “ Kırsal-Geleneksel Turizm Geliştirme projemizle birlikte Kemer Mahallemizde düzenleme çalışmaları yaparak ilk köy pazarını açıyoruz. Salihli’de yaşayan ancak bu yerleri gezmeyen insanlarımız var. Özellikle Kemer Mahallemizdeki tarihi evlerin geçmişi 1550’li yıllara dayanıyor. Selçuk-Şirince, Bursa-Cumalıkızık, Manisa-Çiçekliköy, Karabük-Safranbolu, Ankara-Beypazarı ve Ödemiş-Birgi’de olduğu gibi tarihi, kültürel ve doğal mekanları ile bir çok güzelliğe sahip olan Salihli’ye bağlı Kemer Mahallemizi de turizme kazandırmak istiyoruz. Köy pazarı sayesinde, yetiştirdikleri ürünleri satan mahalle sakinlerine ekonomik olarak katkı sağlayacağız. Kemer Mahallemizde açtığımız ilk köy pazarımız, mahallemize ve Salihli’mize hayırlı uğurlu olsun ” diye konuştu.

Salihli (2)

Konuşmaların ardından Kemer Köy Pazarı, dualar eşliğinde Başkan Zeki Kayda ve törene katılanlar tarafından açıldı. Başkan Zeki Kayda, Kemer Köy Pazarını gezerek yetiştirdikleri ürünlerini satan mahalle sakinleriyle sohbet ederek alışveriş yaptı. Kemer Mahallesinde açılan Salihli Belediyesi El Sanatları Atölyesi, Tezhip ve Minyatür ile Keçe Sergisini de gezen Başkan Kayda, mahalle sakinleriyle yaptığı kahve toplantısında belediye hizmetlerini ve yeni projelerini anlattı. Mahalle sakinleri ile gençlerin yoğun ilgisini karşılıksız bırakmayan Başkan Kayda, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kemer Köy Pazarına gitmek isteyen vatandaşlarımız için her Pazar günü belediye önünden araçlar kaldırılacağını belirterek tüm halkımızı Kemer Mahallesine davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.