Zeki Yöndem'den aile şirketi uyarısı!

Zeki Yöndem'den aile şirketi uyarısı!

Ege Girişimci Sanayici ve Yatırımcı İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Yöndem, dernek üyelerine “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Şirket Aile Anayasası” konulu bir sunum düzenledi

Sadece dernek üyeleriyle sınırlandırılan seminere sosyal mesafe gerekliliğinden dolayı belli sayıda üye dahil edildi. Bordo Restoran’da yapılan kahvaltılı toplantıda Yöndem’e konuyla ilgili sorular da iletildi.  Yöndem, Türkiye’de aile şirketlerinin ömrünün uzun sürmediğini ifade ederek, “Bunun nedeni ailelerin duygusal yaklaşımları ve belli kıstasları koymamalarıdır. Oysa yazılacak bir anayasayla şirketin korunması mümkün” diye konuştu. 

ŞİRKETE GİRMEK KURALLARA BAĞLI

Kendilerinin de bir aile şirketi olarak faaliyet yürüttüğünü ifade eden Yöndem, “Bizim şirketimizde aile fertlerinin şirkette çalışabilmesinin bazı şartları var. Benim çocuğum da o şartları yerine getirerek şirkette çalışıyor. Böyle yapmadığınızda şirketin önce sermaye, ardından insan gücü olarak dağılması hızlanıyor” sözlerine yer verdi. 

Yöndem, şirket aile anayasasını uzmanlarla birlikte hazırladıklarını ve beklentilerinin yanı sıra hukuki gerçeklere göre bir metin oluşturulduğunu belirterek, “Anayasamızı gelişmelere göre güncelliyoruz. Ancak şirketin sürekliliği bizim için esas. Anayasa, aile içerisinde hakkaniyet duygusunun diri kalmasına ve aile fertlerinin işine sahip çıkmasına da dayanak oluyor” açıklamasını yaptı. 

HER ŞİRKET MİLLİ SERVETTİR

Aile şirketlerinin de ülkenin tüm değerleri gibi milli servetin bir parçası olduğunu ifade eden Yöndem, “Bir şirketin batması bu ülkenin milli servetinin kaybolması demektir. Benim yaptığım araştırmalarda Türkiye’nin bazı alanlarda en önde gelen firmalarının battığını tespit ettim. Bunlar da aile şirketiydi. Tabii bu üzücü bir durum. O kadar emekten sonra hizmet verdiği alandaki tecrübesiyle ortadan kaybolması bu ülke için bir zarar. Bu nedenle de şirket aile anayasanızı yazın diyorum” açıklamasını yaptı. 

YENİ ÜYELER DE KATILDI

Konuşmanın ardından EGSİYAD Başkanı Zeki Karatay, Yöndem’e sunumundan dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Karatay aynı zamanda derneğe yeni katılan üyeleri de tanıttı. Üyeler arası dayanışma ve iletişimin güçlenmesi için seminerlere devam edeceklerini ifade eden Karatay, “Birbirimizden bir şeyler öğrenmeye çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Her arkadaşımızın alanıyla ilgili bilgilerini paylaşmasını bu açıdan da önemsiyoruz” sözlerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum