Zelenskiy, "Severodonetsk'te durum son derece zor"

Zelenskiy, "Severodonetsk'te durum son derece zor"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, günlük ulusa sesleniş konuşmasında Severodonetsk’te sokak çatışmalarının devam ettiğini ve durumun son derece zor olduğunu söyledi.

Günlük ulusa sesleniş konuşmasında Donetsk bölgesindeki Svyatohirsk Lavra’daki All Saints Manastırı’nın Rus saldırı sonucunda yandığını bildiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Tam ölçekli savaş sırasında, 113 kilise Rus bombardımanı nedeniyle yok edildi veya hasar gördü” dedi. Sumy bölgesinin sınır bölgelerinin, Mykolaiv’in, Zaporizhzhia ve Harkiv bölgesinin Rus birlikleri tarafından yine hedef aldığını söyleyen Zelenskiy, Severodonetsk’te sokak çatışmalarının sürdüğünü ve durumun son derece zor olduğunu belirtti.

367977-814x458.jpg

Zelenskiy, “Lysychansk, Marinka, Kurakhove ve Donbas'ın diğer şehirlerinde de durum zor. Sürekli hava saldırıları, topçu ve füze ateşi. Bu sabah itibarıyla Ukrayna'ya karşı kullanılan çeşitli Rus füzelerinin toplam sayısı şimdiden 2 bin 503’e ulaştı. Kahramanlarımız pozisyonlarını koruyor ve düşmana maksimum kayıp vermek için her şeyi yapıyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.