Zeybekci sokağa indi!

Zeybekci sokağa indi!

Arif Çayan yazdı...

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, inceden inceden seçim çalışmalarına girdi.

Usta bakan, usta belediyeci ve usta siyasetçi Zeybekci, İzmir'in sokaklarına girdi. 

İzmirlilerle sokaklarda bir araya geliyor. Sadece oy kullanacak İzmirlilerle değil, oy kullanmaya yasal olarak yaşı  tutmayanlarla da.

Çünkü usta siyasetçi, İzmirlilerin oyuna değil, gönlüne talip olduğunu, adaylığının açıklandığı ilk dakikalarda, 'İzmir'i almayacağız, İzmir'e kendimizi vereceğiz' diyerek ilan etmişti.

İnce düşünce, ince zeka ve gönülden diline gelen sözlerle.

Denizli'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı,  'O Denizli var ya, artık bu Denizli var' dedirtecek kadar Denizli'nin şehir tarihini değiştiren Nihat Zeybekci, bu yerel siyaset başarısını, önce milletvekili sonra Ekonomi Bakanı ve en sonunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Ekonomi Kurulu Başkanlığı görevlerine getirilerek gösterdi.

Siyasette, başarılı olduğunuzda üstünüzdeki yük azalmaz, aksine üstünüzdeki sorumluluğunuz artar,  yapmanız gereken iş ve işler çoğalır.

 Nihat Zeybekci'nin AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması da işte kelimenin tam anlamıyla bu.

Başarının yeni sorumluluğu.

O da bunun bilincinde usta siyasetçi olarak, bunu da başarmak için çalışmalarına adaylığı açıklandığı günün devamında İzmir'e gelerek başlattı.

Önce AK Parti'nin İzmir teşkilatıyla bir araya geldi. Sonra ilçeleri tek tek dolaşarak önce parti çalışanlarıyla bir araya gelmeye başladı.

Ama usta siyasetçi, teşikilatı arkasına aldığınızda önünü kimin geleceğini çok iyi bildiği için teşkilatla tanışmak, kaynaşmak için gittiği her ilçede, İzmirlilerin 7'den 70'e kadar karşısına sokakta bir anda çıkmaya başladı.

Gönlündeki sevgiyi, aklındaki saygıyı,  çocuk dedemeden, yaşlı demeden herkese göstermeye başladı.

Kendisini hiç tanımayan çocuklara da, kendisini hiç hatırlamayan yaşlılara da gönülden girerek kendisini tanıtmaya başladı.

Usta bakan, usta belediye başkanı, usta siyasetçi dedik boşuna demedik, siyasetin insanların karşısına çıkmadan, gönüllerine girmeden ve dertlerini dinlemeden yapılmayacağının en güzel örneği İzmir sokaklarında veriyor.

Mart seçimlerine daha üç ay var. En büyük rakibinin ise adayı daha belli bile değil.

Zeybekci, bugünden İzmir sokaklarına indi ve Mart'da kurulacak sandıklara doğru yürümeye başladı. 

Bir Türk Atasözü der ki; 'Erken kalkan yol alır, er evlenen döl alır'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.