Zeynep Oral, Cumhuriyet'i anlatacak

Zeynep Oral, Cumhuriyet'i anlatacak

Gazeteci Yazar Zeynep Oral, İbrahim Yazıcı ve Selva Erdener, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için İzmirlilerle buluşuyorlar.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 25 Aralık saat 20:00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde Zeynep Oral'ın katılacağı, “Cumhuriyet Bir Kültür Devrimi” başlıklı bir söyleşi düzenleyecek. Söyleşide sanatçılar Selva Erdener ve İbrahim Yazıcı da bir konser verecek.

zeynep-oral.jpeg

Dernek tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Geçtiğimiz 9 Eylül’de yalnız İzmir’imizin değil yurdumuzun kurtuluşunun ve bağımsızlığımızın 100. yılını büyük bir heyecan ve coşku ile kutladık. Yüz yıl önce bu kutlu gün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun ilk adımıydı. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünün arifesinde bulunduğumuz şu günlerde, ülkemizde, giderek artan, yoksulluk ve yoksunluğun yaşandığını, adaletin, hukukun en temel insan haklarının, evrensel değerlerin yok sayıldığını ve eğitim hakkından yararlanamayan çocuk, genç, kız çocuklarının giderek sayılarının arttığını görmekteyiz. Bu koşullarda her yurttaş ve her kuruma daha çok sorumluluk düşmektedir. Aydınlık geleceğimiz için, gençlerimiz için, çocuklarımız için, kadınlarımız için; tam bağımsız, laik ve demokratik sosyal hukuk devletini yeniden yapılandırmak, her birimizin Cumhuriyete olan borcumuzun gereğidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarına yeniden sahip çıkacağız. Çağdaşlaşma yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.