Zeynep Oral yeniden PEN Başkanı

Zeynep Oral yeniden PEN Başkanı

Oral başkanlığındaki yönetimde, Halil İbrahim Özcan ikinci başkan, İpek Özbey genel sekreter, Hakan Yaman uluslararası ilişkiler sekreteri, Şenel Gökçe sayman, Haydar Ergülen ve Tülin Dursun üye olarak görev alacak.

Edebiyatı yüceltmek ve dünyanın neresinde olursa olsun düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmak, korumak ve yaymak için 1921'de Londra'dan yola çıkan ve 102 ülkede varlık gösteren 'PEN Dünya Yazarlar Derneği'nin Türkiye merkezinde Olağan Genel Kurul toplandı, başkanlığa yeniden Zeynep Oral seçildi.

oral.jpeg

Düşünce ve ifade özgürlüğü açısından, baskının arttığı, acımasız bir dönemden geçen Türkiye'de mücadeleye devam mesajını güçlü bir şekilde veren Zeynep Oral, 2022 yılında hak ihlalleri konusunda PEN Türkiye'nin nasıl tavır aldığı konusunda da üyeleri bilgilendirdi, "Umarım edebiyatın daha çok konuşulduğu, daha çok yüceltildiği bir yıl olur" dedi.

Zeynep Oral başkanlığındaki yönetimde, Halil İbrahim Özcan ikinci başkan, İpek Özbey genel sekreter, Hakan Yaman uluslararası ilişkiler sekreteri, Şenel Gökçe sayman, Haydar Ergülen ve Tülin Dursun üye olarak görev alacak.

Yeni yönetim önümüzdeki günlerde Duygu Asena PEN Ödülü için ilk toplantısını yapacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.