Zeytin ağaçları Karşıyaka’da hayat buldu

Zeytin ağaçları Karşıyaka’da hayat buldu

Başkan Akpınar: "Bina değil, ağaç dikiyoruz"

 

Barışın ve bereketin simgesi zeytin ağaçları, Karşıyaka’nın Mustafa Kemal Mahallesi’nde hayat buldu. 50 adet 30 yıllık zeytin ağacını toprakla buluşturan Karşıyaka Belediyesi, 500 zeytin fidanıyla ‘Zeytin Ormanı’ da oluşturdu.

GELECEK NESİLLER İÇİN

Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, ağaçlandırma faaliyetlerine hız verdi. Mustafa Kemal Mahallesi’nde yoğunlaşan çalışmalar kapsamında, başka bir ilçeden taşınan 30 yaşındaki 50 adet zeytin ağacı toprakla buluşturuldu. Bülent Ecevit Bulvarı üzerindeki 3 bin 800 metrekarelik alana, zeytin ağaçlarının yanı sıra meyve fidanları ve çiçekler de dikildi. Çevre düzenlemesi yapıldı. 

ZEYTİN ORMANI KURULDU

Karşıyaka Belediyesi aynı mahallede daha önce de bir ‘Zeytin Ormanı’ kurdu. 3 bin 700 metrekare arazi üzerinde 500 adet zeytin fidanı dikildi. Son 3 yılda yapılan yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarıyla bölgenin çehresinin değiştiğini dile getiren mahalle sakinleri, Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.

“BİNA DEĞİL, AĞAÇ DİKİYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, “Yeşile önem veren, bina değil ağaç diken bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Bu doğrultuda Karşıyakamıza 3 yılda toplam 50 bin fidan diktik, yeşil alan miktarımızı da 86 bin metrekare arttırdık. Yeni parklar ve yeşil alanlar yaratmaya öncelik verdik. Bu çabalarımızın en güzel örneklerine ev sahipliği yapan bölgelerden biri de Mustafa Kemal Mahallemiz oldu. Ağacı ve yeşili çoğaltmaya devam edecek, gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Karşıyaka bırakacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.