Zeytindostu Derneği eğitimlerini sürdürüyor

Zeytindostu Derneği eğitimlerini sürdürüyor

Zeytinyağı sektörünün önde gelen STK’larından Zeytindostu Derneği zeytinyağı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladığı eğitimlerini sürdürüyor. 

Dernek bu kapsamda İstanbul Maslak’ta zeytinyağı tadım ve farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitimde İtalya gibi ülkelerde ilgi gören gıda eşleşmesi üzerinde de duruldu.  Deli Dane Türk Lezzet Müzesi’nde Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fügen Özkaya, yönetim kurulu üyeleri Dr. Dilşen Oktay ve Atilla Totoş tarafından verilen eğitimde kaliteli üretim, küçük yaştan itibaren verilen eğitimin önemi, zeytinyağının sağlık değeri ve markalaşma süreçleri anlatıldı, bahçeden sofraya zeytinyağı kalite sürecini etkileyen faktörler tartışıldı. Uygulamalı zeytinyağı tadımının da yapıldığı eğitimde gıda eşleştirmesi ve aşçıların bu konudaki rolü üzerinde de duruldu.

AŞÇILARIN ROLÜ

Gıda eşleşmesinin, yiyeceklerin içinde bulunan lezzet bileşenlerinin birbiriyle uyumlu olması, birbirini tamamlaması hali olarak tanımlayan Prof. Dr. Fügen Özkaya, farklı niteliklerdeki zeytinyağlarının uyumlu olacağı yiyeceklerin belirlenmesinde yurtdışında olduğu gibi ülkemizde de çalışma yürütülmesinin önemine değindi.  Özkaya şunları söyledi;

“Tarhana çorbasının olmazsa olmazı sarımsak ve nane gibi, barbunyanın maydanozu, baklanın dereotu gibi. Deneyimli ve hassas bir damağa sahip olan aşçılar da müşterilerine üst düzey lezzetleri sunabilmek için hazırladıkları yemeklerin bileşenlerinin uyumuna dikkat ederler. Bu bağlamda ispanya, İtalya gibi ülkelerde yapıldığı gibi ülkemizde de farklı niteliklere sahip zeytinyağlarının hangi yiyeceklerle/yemeklerle uyumlu olacağına yönelik çalışmaların deneyimli aşçılarla ve uzman kişilerce gerçekleştirilmesi önemlidir.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.