Zeytindostu Derneği'nin yeni başkanı seçildi

Zeytindostu Derneği'nin yeni başkanı seçildi

Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya Zeytindostu Derneği başkanlığına getirildi.

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan Zeytindostu Derneği’nde bayrak devir teslimi gerçekleşti. 2017 Mayıs ayında Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Murat Çetin, derneğin 11 Temmuz’daki yönetim kurulu toplantısıyla birlikte bir buçuk yıllık görev süresini doldurarak bayrağı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya’ya devretti. Özkaya’nın başkanlığındaki yönetim kurulu görevi 2020 yılına dek sürdürecek.

‘GELENEK SÜRÜYOR’

Bir buçuk yıl dernek başkanlığını sürdüren Murat Çetin halefi Prof. Dr. Fügen Özkaya’ya başarı dileğinde bulunurken, Çetin’e sektöre hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Özkaya ise Zeytindostu Derneği’nin demokratik geleneklerle yönetilen bir yapı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;

“Dünyanın gelişmiş ülkelerinde var olan ve ‘Yarını planlamak, geleceğe hazır olmak’ şeklinde özetlenebilecek olan bir sistem Zeytindostu Derneği’nde gelenek haline gelmiş durumdadır. Batı demokrasilerinde kurumların başındaki yönetimler, idari yapının aynı prensiple çalışabilmesi ve her idari değişiklik sonrası kurgulanacak farklı çalışma prensiplerinin kuruma verebileceği zararlardan korunabilmek amacıyla bir sonraki yönetime okul görevi misyonu da üstlenmektedir. Zeytindostu Derneği yıllardır, yazılı olmayan bu prensiple çalışmaktadır

Ülkemizde zeytin sektörün en başarılı sivil toplum kuruluşu olan Zeytindostu Derneği yönetimi yine kendine yakışır bir durum ortaya koymuştur. Görevi devraldığı günden bu yana yaklaşık 1 buçuk yıldır derneği başarıyla yönetmiş olan değerli işadamı Murat Çetin geleneklere uygun olarak başkanlığı devretmiştir. Bir önceki yönetim kurulunda da yer almış olan ve 2017-2020 yılları arasında görev yapacak olan yönetimin hazırlanmasını sağlayan ve bu süreçte görevini başarıyla sürdüren başkan Murat Çetin bu prensipli yönetim anlayışı ve çalışmalarıyla büyük bir övgü toplamıştır.”

PROF. DR. FÜGEN DURLU ÖZKAYA KİMDİR?

Zeytindostu Derneği Ankara Duyusal Analiz Paneli’nin Kurucu Başkanı da olan Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.  Özkaya ayrıca, zeytin ve zeytinyağı, gıda bilimi ve teknolojisi, gıda mikrobiyolojisi, gıda hijyeni, yiyecek içecek üretimi, ürün geliştirme, duyusal analiz, ekmek ve unlu mamuller üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Zeytin ve zeytinyağı sektörünün yakından tanıdığı bir akademisyen olan Özkaya İngilizce biliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.