Zimek Makine temiz enerjiye yatırım yapıyor

Zimek Makine temiz enerjiye yatırım yapıyor

Zimek Makine, Denizli’deki mermer makinesi üretim fabrikasında elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak üzere 210,6 kWp gücünde çatı üzerine kurulu güneş enerjisi santrali (GES) yatırımını devreye aldı.

Zimek Makine fabrika çatısına 210,6 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulumu tamamlandı. 557 adet panel kullanılarak gerçekleştirilen proje ile tüketimin %80’ine denk gelen yıllık 288.500 kWh elektrik üretimi hedefleniyor. Yatırımla yılda 159.524 kg karbon emisyon azaltımı sağlanırken, çevre dostu enerji üretimi sayesinde yılda 7.596 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk enerji üretimi yapılacak.

Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı’nın konu hakkında yaptığı açıklamada, “Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için elektrik ihtiyacımızı temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılamayı tercih ettik. Bu yatırımımız ile karbon emisyonu azaltımına katkıda bulunuyor, elektriğimizi evrensel ve sonsuz bir doğal kaynak olarak güneşten elde ediyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretimi yapabileceğimiz yeni yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

Fokus Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Kubilay Şakar yaptığı açıklamada yenilenebilir enerji kullanımı ile karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen şirketlerin Türkiye’de giderek yaygınlaşan GES yatırımlarına yöneldiğini belirterek, şirketlerin kendi elektriklerini kendileri üreterek hem ülke ekonomisine hem de şirket bütçelerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.