Ziraat Türkiye Kupasında İlginç Eşleşme

Ziraat Türkiye Kupasında İlginç Eşleşme

Fenerbahçe ile forması ve logosu birbirine aşırı derecede benzeyen Menemen Belediyespor hızlı yükselişini sürdürüyor.

Fenerbahçe yapılan kura çekimi sonucunda Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Menemen Belediyespor, Amed Sportif ve Gençlerbirliği ile eşleşti.

Kupanın en ilginç eşleşmesi

Ancak bu eşleşmenin Fenerbahçe ve rakiplerinden bir tanesi açısından ilginç bir anlamı var. O rakip; Menemen Belediyespor. İzmir'in şirin ilçelerinden birisi olan Menemen'in futbol takımı, Menemen Belediyespor gerek renkleri, gerek forma tasarımları gerekse logosu ile adeta 'küçük' Fenerbahçe. Sarı lacivert renklere sahip olan bu takım son yıllara kadar Fenerbahçe ile hemen hemen aynı forma tasarımlarını kullanıyordu. Kulübün logosunun da Fenerbahçe'ninkine olan benzerliği gözlerden kaçmıyor. Aralarındaki fark ise şu:

Fenerbahçe logosunun iç kısmında palamut dalı yer alıyor. Menemen Belediyespor'unkinde ise Menemen'de yer alan Kubilay Anıtı var. Menemen Belediyspor'un eski logosu ise Fenerbahçe'ninki ile birebir aynıydı. Bunun sebebi ise Kulübün yaklaşık 20 yıl öncesi yöneticilerinin koyu Fenerbahçe taraftarı olması. 1992'de amatörden profesyonel lige dönen Menemen Belediyespor, F.Bahçe'nin de uyarısı ile logosunu değiştirmek zorunda kalmış. Ancak görüldüğü üzere pek de uzaklaşmak istememişler...

Öte yandan Menemen Belediyespor kadrosuyla da dikkat çekiyor. İzmir ekibinin yıldızları arasında Erman Kılıç, Gökhan Ünal, İbrahim Dağaşan, Ahmet Arı yer alıyor.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.