Zirkonyum diş kaplama ile doğal gülüşler

Zirkonyum diş kaplama ile doğal gülüşler

Son yıllarda sosyal yaşamın artması, insanlarda oluşturulan belli bir güzellik algısı ve gelişen teknolojiyle birlikte bireyler estetik ihtiyaçlara daha çok gereksinim duymaya başladılar.

Bunların başında da diş estetiği yer alıyor. Bu doğrultuda güzelliğin en can alıcı noktası olan gülüş ise doğal ve inci gibi olmalı. Zirkonyum diş kaplama ile artık çok doğal ve beyaz gülüşler yaratabildiklerini söyleyen Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, bu konu hakkında bilgiler verdi.

Zirkonyum diş kaplama nedir?

Zirkonyum; renginin beyaz olması ve ışığı geçirmesi nedeniyle diş hekimliğinde, seramik kuronların altında altyapı malzemesi olarak kullanılır. 

Diş kaplamaları genelde porselen kaplama şeklinde uygulanıyor ve bu kaplamalar da metal destekli ya da metal desteksiz olmak üzere ikiye ayrılıyor. Zirkonyum porselen kaplamalar da metal desteksiz kaplamalardan olup metal destekli kaplamalara oranla kişiye daha doğal bir görünüm sunuyor. Ancak diş yapımında kullanılan beyaz renkli bir madde olan zirkonyum saf mineral haliyle değil, zirkonya seramiği formuna dönüştürüldükten sonra kullanılıyor ve özel fırınlarda işleniyor. 

Zirkonyum tedavisi ve tedavi süresi nasıl ilerler?

Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan zirkonyum kaplama süresi; uygulama yapılacak diş sayısına ve deformasyon boyutuna, dişlerin ihtiyacı olan diğer tedavilerin uygulanmasına, kaplamaların tasarım ve yapıştırılma aşamalarına göre değişmektedir. İlk muayene sonrasında hekiminiz tarafından tedavi planı oluşturularak tedaviye devam edilir.

Zirkonyum diş uygulamasına karar vermiş hastaların öncelikle diş muayeneleri yapılır ve ağız içi ölçüleri alınır. Ardından bu ölçüler ışığında, dişe yerleştirilecek olan zirkonyum maddesinden parçalar üretilir. Bu aşama laboratuvar ortamında gerçekleşir. Ardından zirkonyum maddenin üzerini kaplayacak porselen kaplama hazır hale getirilir. Bu işlemden sonra hastanın dişlerinde çeşitli yöntemler kullanılarak zirkonyum kılıfların yerleştirileceği bölgeler açılır. Ardından zirkonyum kaplama dişe özel yapıştırıcılar ile yerleştirilir sonra tekrar yapıştırıcı kullanılarak porselen kaplama işlemi tamamlanır. 

Neden zirkonyum kaplama tercih etmeliyiz?

Zirkonyum alt yapılı porselen kaplamaların diş etleriyle uyumları çok iyidir ve bu sebeple kaplamaların etrafında diş eti hastalığı oluşma riski daha düşüktür,

Isıyı daha az ilettikleri için zirkonyum alt yapılı porselen dişlerde soğuk-sıcak hassasiyeti oluşmaz,

Zirkonyum alt yapılı porselen kaplamalar hem ön hem arka dişlerde güvenle kullanılabilir, 

Doku dostu bir malzeme olan zirkonyum diş kaplama, metale karşı alerjisi olan bireyler için kullanılabilecek alternatif bir tedavi yaklaşımıdır,

Işığı geçirebilme özelliği sayesinde dişlerde meydana gelen mat görüntüyü yok ederek dişlerin orijinal rengine daha yakın bir görünüm almasını bu sayede daha doğal, daha şeffaf ve daha sağlıklı gözükmesini sağlar,

Diş etlerinde koyu bir renk oluşturmazlar ve ileride metal kaplamalı porselen dişlerde olabilecek diş eti kenarından siyah renk yansıma riski olmaz,

Kanal tedavisi sonrasında rengi değişmiş dişlere de uygulanabilmektedir,

Porselene nazaran kırılganlığı daha azdır,

Dişeti çekilmesine neden olmamaktadır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.