Zoom, güvenlik önlemlerini genişletiyor, "varsayılan olacak"

Zoom, güvenlik önlemlerini genişletiyor, "varsayılan olacak"

Zoom’un kullanımı o kadar hızlı ve beklenmedik bir şekilde arttı ki, video konferans şirketi müşterilerini interneti kötü amaçlı kullanan siber suçlulardan korumak için mücadele etmeye devam ediyor.

Zoom, 5 Nisan’dan itibaren güvenli bir sanal toplantı ortamı sağlamak için şifre girişi ve Bekleme Odaları gibi daha sağlam güvenlik özelliklerini otomatik olarak etkinleştireceğini duyurdu. Şirketin, daha önce planlanmış toplantılar için de geçerli olacağını söylediği yeni uygulama, Pazar gününden itibaren kullanıcılarına sunacak.

Bekleme Odası özelliği varsayılan olacak

Zoom, Cuma günü gönderdiği bir e-postada, Pazar gününden itibaren bekleme odası özelliğinin varsayılan olarak açılacağını, yani toplantı düzenleyicinin oturuma hangi katılımcıların gireceğini kontrol edebileceğini söyledi.

Zoom konuyla ilgili olarak “Bekleme Odası: İnsanların toplantı sahibi hazır olana kadar bir toplantıya katılmasını engelleyen sanal bir sahneleme alanı” açıklamalarında bulundu.

Ek olarak, şirket, artık bir oturuma manuel olarak katılan toplantı katılımcılarını parolayı girmeye zorlayacak. Davet alan kullanıcılar ise bağlantıyı tıklayarak katılabilirler.

zoom-bekleme-odasi-nedir.jpg

Mart ayında Zoom, ABD genelinde ilk kez 600.000’den fazla indirme gördü. Ancak insanların uygulamanın güvenliğinde var olan açıkları fark etmesi çok uzun sürmedi. Zoom’un iOS uygulamasının kullanıcıları hakkında Facebook’a veri gönderdiğini ve uygulamanın gizlilik politikasında açıklanmayan bir sorun olduğunu açıklanmıştı. Ayrıca çağrıların daha önce belirtildiği gibi uçtan uca şifreli olmadığı da görüldü. Bazı Zoom kullanıcıları ise konumlarının, kullandıkları cihazın ve kimlik verilerinin paylaşıldığını keşfettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.