Zoom kullananlara dikkat! Sahte yazılımlara dikkat

Zoom kullananlara dikkat! Sahte yazılımlara dikkat

Covid-19 pandemisinde neredeyse sona geldik. Bir yandan aşılama çalışmaları sürerken, bir yandan da normalleşme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Covid-19 pandemisinde neredeyse sona geldik. Bir yandan aşılama çalışmaları sürerken, bir yandan da normalleşme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ancak salgın hayatımızdan çıkacak olsa da bazı şeyleri köklü olarak değiştirdi. Bunlardan en önemlisi ise kuşkusuz evden çalışma ve uzaktan eğitim oldu.

zoom-kullanan-kurumlara-onemli-uyari-2.png

Kapanma esnasında bulaşma riskini sıfıra indirmek isteyen işletmeler ve eğitim kurumları işleri uzaktan yürütmeyi tercih etti. Bu nedenle aynı anda birden çok insanın katılabildiği sesli ve görüntülü sohbet hizmeti sunan uygulamalar oldukça popülerleşti. Söz konusu uygulamalar içerisinden en popüleri ise Zoom oldu. Ancak popülerlik, bazı riskleri de beraberinde getirmeye başladı.

Sahte Zoom işletmleri hedef alıyor

Zoom uygulamasının yükselişinden ve popülaritesinden faydalanmak isteyen siber suçlular, hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Güney Doğu Asya‘daki bazı garipliklerden şüphelenen Kaspersky, ortaya oldukça ilginç bir iddia attı. Siber güvenlik şirketinin iddiasına göre, bir hacker grubu video konferans uygulamasının sahte bir versiyonunu geliştirdi.

Orijinal ile birebir aynı ve ayırt edilmesi mümkün olmayan bu sürüm, bazı eklentilere sahip. Bu eklentiler, saldırganların kurulu sistemlerden dosya sızdırmasına imkan sağlıyor. Özellikle Asya sürüm popüler olan sahte Zoom nasıl yaygınlaştı şu an için belli değil. Ancak ortaya çıktığı Ekim 2020’den beri binlerce işletme ve kişinin hesabından bilgi çaldığı biliniyor.

Araştırmaya göre Myanmar‘da yaklaşık yüz, Filipinler‘de binden fazla kişi sahte Zoom kurbanı oldu. Uzmanlar, saldırının asıl amacının, kurbanın bilgisayarından veri sızdırmak olduğunu söylüyor ve kullanıcıları, bilgisayarlarına resmi olmayan ortamlardan dosya indirmemeleri konusunda uyarıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce sahte Zoom uygulaması ne kadar yayılmıştır, ülkemizde de kurbanlar var mıdır? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.