Zoom pandemide büyümeye devam ediyor! Tahminin iki katı

Zoom pandemide büyümeye devam ediyor! Tahminin iki katı

Zoom, pandemi döneminde artan kullanım sayesinde yıllık gelirin beklenenden de yüksek olacağını açıkladı.

Covid-19 pandemisinin etkisiyle popülerliği artan Zoom, bir anda en çok kullanılan uygulamalar arasında kendine yer bulmuştu. Milyonlarca kişi bu dönemde aile ve arkadaşlarla sosyalleşmek, eğitim ihtiyaçlarını gidermek, toplantılarını organize etmek için uygulamaya yönelmişti. Bu popülerliğin artışıyla ilgili konuşan Zoom kurucusu ve CEO’su Eric Yuan, şirketin yeni düzene adapte olduğunu ve birçok firmayı sürekli ödeme yapan müşterilere dönüştürdüğünü belirtti.

Zoom giderek büyümeye devam ediyor

BBC’nin haberine göre Ekim ayının sonunda firma, 10’dan fazla çalışanıyla yaklaşık 434 bin kurumsal müşteriye sahip olduğunu açıklamıştı. Bu da bir önceki yılın aynı çeyreğiyle kıyasla %485 bir artış anlamına geliyor. Öte yandan firmanın bu artışını, borsada yükselişe geçmesi takip etti. 

Zoom Finans Müdürü Kelly Steckelberg firmanın yükselişi hakkında, iyimser olduğunu ifade etti. Steckelberg ayrıca yatırımcıları Covid-19 salgınının etkisi ve boyutu ve bununla bağlantılı ekonomik getirisinin büyük ölçüde bilinmediğini hatırlamaları konusunda uyardı. Hayat normale döndüğünde birçok küçük işletme ve bireysel kullanıcı Zoom’u terk edebileceği tahmin ediliyor. Ancak uzaktan çalışma modelinin de eskisinden daha yaygın şekilde devam edeceğini bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.