Zorlu sezon bitti: Turizmciler yeni sezondan umutlu

Zorlu sezon bitti: Turizmciler yeni sezondan umutlu

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Dengiz, 2022 yılının sektör açısından en yüksek sezonlardan biri olduğunu belirterek, 2023 hedeflerinin daha da yükseldiğini söyledi.

Fuar İzmir'de düzenlenen 16'ncı Turizm Ticaret Fuarı ve Kongresi'ndeki Bodrum standında sektör temsilcileriyle bir araya gelen Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’un en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan BODER'in sektörün gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

yigit-girgin-ve-omer-faruk-dengiz-2-1.jpg

Yeni sezondan umutlu olduklarını kaydeden Dengiz, “2022 yılı son yılların en yüksek sezonu olarak turizm sektörü açısından verimliydi. Bu yıl kente 1 milyon 60 bin turist geldi. 75 bin kişi de cruise seferleriyle geldi. Son yılların en yüksek sezonunu geçirdik. Özlenen günlere kavuştuk. Ukrayna Rusya savaşı dünya için olumsuz sonuçları oldu. Orada bir savaş olması bizleri de üzdü. Fakat savaş ve krizler bizlere bazı önemli dersler verdi. Alternatif pazarlara yönelmemiz gerektiğini ve nasıl alternatif ürün çıkaracağımızı öğrendik. Savaş ve sağlık bizleri etkileyen etkenlerin başında geliyor. Bu krizlerin yeniden olmayacağını umuyoruz. 2023 yılı için hedeflerimiz daha da yükseldi. Yakında erken satış kampanyalarımız başlayacak, Şubat ayında tabloyu daha net göreceğiz. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bodrum, Ege ve Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

BODRUM'UN PLANLAMAYA VE YATIRIMA İHTİYACI VAR

Türkiye'nin başarılı bir turizm sezonuna imza attığını belirten BODER Genel Sekreteri ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin de , 2023 yılında da bu trendin devam edeceğini söyledi.

Bodrum'un sektörde önemli bir destinasyon olarak büyümeyi sürdürdüğü bilgisini veren Yiğit Girgin, şöyle devam etti; “Bodrum, Ege ruhunu yansıtan önemli bir turizm kenti. Fakat rezidansa dönüşen oteller, sektör için tehlike unsuru. Otellerin oda kapasiteleri düşüyor ve yeni evler kentte bir nüfus yoğunluğu oluşturuyor. Öte yandan gündemde olan Bodrum'un il olması gibi bir söylem de var. Bu durumu Bodrum'un geleceği için doğru bulmuyorum. Gerek altyapı gerekse de yoğunluk açısından kentin bunu kaldırması çok zor. Bodrum'un il olmaya değil planlamaya ve daha çok yatırıma ihtiyacı var. Bizler turizm sektörü temsilcileri olarak şehrimizin yararına olacak her türlü çalışmanın içinde yer almaya hazırız”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.