Zorunlu Trafik Sigortası'yla İlgili Maddeler Meclisten Geçti

Zorunlu Trafik Sigortası'yla İlgili Maddeler Meclisten Geçti

Torba tasarıda Zorunlu Trafik Sigortası ile ilgili olan maddeler meclisten geçerken, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, düzenlemelerin vatandaşın yarına yapılacağını söyledi.

Bir çok konuda yasa tasarısı barındıran torba yasanın, Zorunlu Trafik Sigortası ile ilgili maddeleri meclisten geçti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek amaçlarının, vatandaşın yararına prim artışını engellemek olduğunu belirterek, prim artışlarındaki yükselişi geri almak olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, torba tasarının içerdiği Zorunlu Trafik Sigortası'nı vatandaşın yararına olacak şekilde, prim artışını durdurmak ve artışı geriye almak olduğunu söyledi. Şimşek sigorta şirketlerinin zarar etmelerinden kaynaklı olarak primleri arttırdığını söyleyerek, prim daha fazla artması durumunda  sigorta yaptırmamak ile karşı karşıya kalınabileceğini ifade etti. Şimşek ayrıca primler daha fazla yükselirse vatandaşın araçlarını kayıt yaptırmayabileceğini belirtti.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmelerde Zorunlu Trafik Sigortası'na dair maddeler kabul edildi, düzenlemelere dair bilgiler veren Şimşek, vatandaşın sürekli şikayet ettiği sıkıntıyı dile getirerek, çözüm müjdesi verdi. Başbakan Yardımcısı, son bir kaç yıldır sigorta primlerinin çok fazla yükseldiğini belirterek, durumu vatandaşların aleyhine olduğunu vurguladı. Sorunun çözümünün vatandaşın yararına olduğunu söyleyen Şimşek, sorunu çözmek için sorunun çıktığı noktaya gidilmesi gerektiğini söyleyerek, sigorta priminin yükselmesinde etkili olanın sigorta şirketlerinin zarar etmesi sonucu olduğunu belirtti.

Primlerdeki artışların çok yüksek olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, var olan uygulamanın Yargıtay'ın 2011'de konuyla ilgili yaptığı yoruma kadar çalıştığını belirterek, 2011 yılından sonra yükümlülüklerin muallakta kaldığını belirtti. Primler 1.8 milyar liradan 7.5 milyar liraya yükseldiğini belirten Şimşek, prim yükselişinin arka planında öngörülemeyen sorunlar olduğu söyledi ve  sigorta uygulanmayıp riske edilen araçların mahkeme kararıyla sigorta şirketlerine empoze edilmesi durumu olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.