Zübeyde Hanım, Karşıyaka’da anıldı!

Zübeyde Hanım, Karşıyaka’da anıldı!

Zübeyde Hanım, ölümünün 97’nci yıl dönümünde, kabri başında düzenlenen törenle anıldı. 

Karşıyaka’nın yanı sıra farklı il ve ilçelerden gelen katılımcılar, anıt mezarı çiçeklerle donatarak Zübeyde Anne’ye sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarını sundu. “Zübeyde Anne’ye Mektubum Var” yarışmasında dereceye giren öğrencilerin de mektuplarını okuduğu törende duygu dolu anlar yaşandı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 14 Ocak 1923 tarihinde hayata gözlerini yuman annesi Zübeyde Hanım için bu sabah Karşıyaka’daki kabri başında anma töreni düzenlendi. İzmir’in dört bir yanından gelen katılımcılar ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay ile ilçe belediye başkanlarının eşleri, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Mithat Salepçioğlu, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları yöneticileri ile partililer, Kent Konseyi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, meclis üyeleri ve muhtarlar da törende hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Atatürk’ün en büyük emaneti Zübeyde Anne’nin mezarı çiçeklerle donatıldı, çelenkler sunuldu, dualar okundu. Neptün Soyer, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından Selanik’ten Atatürk’ün evinden getirilen toprağı da anıt mezara bıraktı. 

0-(2)-042.jpg

DUYGU DOLU MEKTUPLAR 

Tören kapsamında ayrıca, Karşıyaka Belediyesi ile Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği ortaklığında il genelinde düzenlenen “Zübeyde Anne’ye Mektubum Var” yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi. Tek tek kürsüye çıkan ilkokul kategorisi birincisi Doğa Tokman, ortaokul kategorisi birincisi Çınar Acaröz, lise kategorisi birincisi Ezgi Asilsoy ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen  şık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi Sena Yüksel ve Erke Özel Eğitim öğrencisi Kemal Bodur, Zübeyde Anne anısına yazdıkları mektupları katılımcılarla paylaştı. 

0-(3)-039.jpg

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu “Zübeyde Hanım, oğlunu hasret ve gururla bağrına basmış, tüm zorluklara rağmen arkasında olmuş bir anne. Bugün burada O’nu büyük bir özlem ve minnetle anıyoruz. Dördüncü kez gerçekleştirdiğimiz “Zübeyde Anne’ye Mektubum Var” yarışmamızın jürisinde görev alan öğretmen ve yazarlarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğüne, tüm katılımcı çocuklarımıza, okullarına ve öğretmenlerine de çok teşekkür ediyoruz” dedi. Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı ile Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube Başkanı da konuşmalarında Zübeyde Anne’yi sonsuz sevgi, saygı ve şükranla andı. 

“BİR ANNE DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR”

“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ‘Bir anne dünyayı değiştirebilir’ sözünün eşsiz timsali Zübeyde Annemizin önünde saygıyla, sevgiyle ve minnetle eğiliyorum” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da mesajında şu ifadeleri paylaştı: “Karşıyaka tepeden tırnağa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Büyük Önder tarafından her fırsatta onurlandırılan, göğsünde bizzat Atatürk tarafından armağan edilen ay-yıldızı taşıyan, annesi Zübeyde Hanımı büyük bir emanet olarak topraklarında koruyan Karşıyaka’dan söz ediyoruz. Her Karşıyakalı bu değerlerle doğar ve bir yaşam biçimi olarak sürdürüp, gelecek kuşaklara aktarır. Gururla söylüyoruz ki bu durum Karşıyaka’mızın ve biz Karşıyakalıların farklılığıdır. “Zübeyde Anneye Mektubum Var”, bu farklılığın ortaya çıkardığı ve örneğine kolaylıkla rastlanmayacak bir Karşıyaka geleneğidir. Sevgili çocuklarımızın yazdığı her satır, geleceğe dair bir umut, bu büyük mirasın sonsuza dek korunacağının sarsılmaz belgesidir. Her çocuğumuzu kutluyor, hepsini gönlümüzün birincisi olarak ilan ediyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.