100 MİLYONLUK VASİYET MAHKEME TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

100 MİLYONLUK VASİYET MAHKEME TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu’nun 100 milyonluk gayrimenkulu küçük kızına bırakan, büyük kızını mirastan mahrum eden vasiyetnamesi mahkeme tarafından iptal edildi.

İzmir'in sayılı gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun 100 milyon liralık mirası iki kızını karşı karşıya getirdi. Leblebicioğlu, kendisine "bunadığı" gerekçesiyle vasi atanması için mahkemeye başvuran büyük kızını mirastan mahrum bıraktı. Dava sürerken hayatını kaybeden Leblebicioğlu'nun mirasını küçük kızına bırakan vasiyeti ortaya çıktı. Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun, 100 milyonu bulan mirası mahkemelik oldu.
babaleblebicioglu-ayseleblebicioglu.jpeg

Babası için vasi davası açtı
 

Türkiye'nin önde gelen bir firmasında insan kaynakları müdürlüğü de yapan ve gayrimenkul yatırımı yaparak İzmir'in sayılı zenginlerinden birisi haline gelen Leblebicioğlu, özellikle Karşıyaka ve Bostanlı'da bir çok apartman dairesi, işhanı ve Çeşme'de yazlık sahibi oldu. İki çocuğu olan ve hukuk fakültesi mezunu olmasına rağmen hiç avukatlık yapmayan Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, 81 yaşında ilk kez mahkemelik oldu. Leblebicioğlu'nun büyük kızı Dr. Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal, babasının alzheimer hastası olduğunu, akıl yürütme ve iletişim kurmakta güçlük çektiğini belirterek babasına vasi atanması için dava açtı. Babasına ait gayrimenkullerin üzerine tedbir konulmasını ve banka kartlarının kapatılmasını isteyen Ünal, annesinin de onunla ilgilenemeyecek durumda olduğunu belirtti.
 

Hakim vasi atadı
 

Diğer kızı Şebnem Leblebicioğlu Mızzı ise babasının akli dengesinin yerinde olduğunu iddia edip buna dair belge alarak mahkemeye sundu. Dr. Ünal ise, kızkardeşinin babasına ait bütün hesapları kontrol altında tuttuğunu ve bu nedenle babasına vasi atanmasını istemediğini iddia etti. Açılan davada hakim, adli tıp uzmanıyla konuşmaya çalıştığı Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun akli dengesinin yerinde olmadığına ve dışarıdan bir vasi atanmasına karar verdi. Bunun üzerine Şebnem Leblebicoğlu Mızzı, karara itiraz etti. Dava, Yargıtay Hukuk Dairesi'ne gönderildi. Bu sırada Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu geçtiğimiz yıl Haziran ayında hayatını kaybetti.
 

Vasiyetnameyle mirasını küçük kızına bıraktı
 

Leblebicioğlu hayatını kaybettiğinde ise noterde hazırlanmış vasiyetnamesi ortaya çıktı. Baba Leblebicioğlu, vasiyetinde kendisine vasi atanması için dava açan kızı Dr. Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal'ı 100 milyonu bulan mirasından mahrum bıraktığı ortaya çıktı. Baba Leblebicioğlu, apartman daireleri, işhanları, dükkanlar ve yazlıklarını kızı Şebnem Leblebicioğlu Mızzı'ya bıraktığını belirtti. 
 

Büyük kızı vasiyatnemenin iptali için dava açtı
 

Leblebicioğlu’nun mirastan mahkum kalan büyük kızı Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal, babasının kendisini milyonluk mirasından mahrum eden vasiyetnamesinin iptali için dava açtı. Avukat Ali Topçu aracılığıyla açılan davada Dr. Ünal, babasının kullandığı ilaç reçeteleri, klinik veriler ve tedavi süreçleriyle ilgili bilgileri mahkemeye sundu. 
 

Adli Tıp Kurumu olumsuz rapor verdi
 

Adli Tıp Kurumu, vasiyetnamenin düzenlendiği tarihte Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu’nun sağlık durumuyla ilgili mahkemeye rapor gönderdi. Adli Tıp Kurumu, Leblebicioğlu’nun vasiyetnamenin hazırlandığı tarihde kullandığı ilaçlar, klinik ve fizyopatalojik verilen inceleyerek verdiği kararda vasiyetnamenin hazırlandığı tarihde fiili ehliyete haiz olmadığına karar verdi.
 

Vasiyet düzenlemeye götüren kızı rapora itiraz etti
 

Karşıyaka 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan son duruşmaya davada karşı karşıya gelen Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu’nun mirasçısı iki kızının da avukatları katıldı. Mahkeme hakimi, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporu okudu. Vasiyatnamenin gerçerli sayılmasını isteyen Şebnem Leblebicioğlu Mızzı’nın avukatı Adli Tıp Kurumu raporunu kabul etmediklerini belirtti.
 

Milyonluk vasiyetname iptal edildi
 

Hakim, duruşma sonunda gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu’nun İzmir 21. Noter’de Aralık 2013 tarihinde düzenlenen Dr. Ayşe Gülden Leblebicioğlu’nun milyonluk mirastan mahrum bırakan vasiyetnamenin düzenlendiği tarihde, Leblebicioğlu’nun fiili ehliyeti olmadığından vasiyetnamenin iptaline karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.