20 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

20 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündemden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         20.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5220

AVRO-EURO: 4.0590

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5935

ALTIN-GOLD: 140.5500

 

 

HASAN AKAR'IN 'ATATÜRK'E HAKARET' DAVASINDA KARAR

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nce "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından yargılanan Hasan Akar, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

UYANIŞ FİLMİNİN YAPIMCISI ALİ AVCI TUTUKLANDI

15 Temmuz gecesini anlatan ‘Uyanış’ filminin fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başına silah dayanan görüntülerden sonra büyük tepki toplayan filmin yapımcısı Ali Avcı çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimi tarafından tutuklandı.

 

HARUN KOLÇAK VEFAT ETTİ 

Bir süredir kanser tedavisi gören pop müziğin sevilen ismi Harun Kolçak, hayatını kaybetti. Harun Kolçak 3 senedir kanser tedavisi görüyordu.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

YENİ KABİNE BELLİ OLDU

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yeni Kabine'yi açıkladı: 5 yeni isim Bakanlar Kurulu'na girerken, 6 bakanın görevi değişti. 5 Başbakan Yardımcısından 4'ü değişti.

 

CHP: “ASIL DEĞİŞMESİ GEREKEN SARAYIN KENDİSİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bakanlarla ilgili gidene güle güle gelene hoş geldin demekten bir şey yok. Asıl sorun sarayda sarayın değişmesi lazım" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN AYAKKABILARI MÜZEYE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü’nde giydiği ayakkabılardan bir çifti Koç Müzesi'nde sergilenecek.

 

SİNAN OĞAN'IN MHP'DEN İHRACI KESİNLEŞTİ

Sinan Oğan'ın MHP'den ihracına yönelik yaptığı itiraz reddedildi. Böylece Oğan'ın partiden ihracı kesinleşmiş oldu.

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ HDP'NİN OY ORANINI AÇIKLADI

Tutuklu HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Oy oranlarının yüzde 13-14 civarında olduğunu belirtti.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ALMANYA TÜRK BÜYÜKELÇİSİNİ BAKANLIĞA ÇAĞIRDI

Almanya, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak aralarında Alman vatandaşı Peter Steudtner'in de bulunduğu 6 insan hakları savunucusunun Büyükada'da tutuklanmasını protesto etti.

 

FETÖ ABD’NİN TERÖR RAPORUNDA

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Terörizm 2016 Ülkeler Raporu’nun Türkiye bölümünde ilk kez yer alırken raporda PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’den de bahsedildi.

 

BARZANİ: REFERANDUM KARARINDAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin "bağımsızlık referandumu anayasaya aykırıdır" sözüne karşı çıkararak aldıkları karardan geri adım atmayacaklarını duyurdu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU İLK YOLCULARINI TAŞIDI

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan yetkilileriyle, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu kullanarak Kars'tan Gürcistan'a seyahat edip, proje kapsamında ilk yolcu taşımacılığını gerçekleştirdi.

 

SULAR ÇEKİLDİ SİGORTA KOMEDİSİ BAŞLADI

Birkaç saat içinde İstanbul’da sel felaketine yol açan asrın yağmuru, gözleri sigorta sektörüne çevirdi. Sigorta şirketleri suiistimallere karşı kılı kırk yararken, mağdurlar ise sigortacıların suçlayıcı tavrından rahatsız.

 

'İKİNCİ 500 BÜYÜK' BELLİ OLDU

İSO, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Modavizyon Tekstil şampiyonluk ipini göğüslerken, Marshall Boya ikinci oldu. Dardanel Önentaş ise listeye üçüncü sıradan girdi.

 

ALTAY İÇİN ÜÇ ŞİRKETE DAVET

Defense News'in haberine göre, Altay Tankı'nın seri üretimi için Otokar ile birlikte BMC ve FNSS'nin ihaleye teklif vermeleri için davet edildi. 

 

ZORLU ENERJİ, FİLİSTİN'DE GÜNEŞ TARLASI KURACAK

Zorlu Enerji, Filistinli elektrik dağıtım şirketi Jerusalem Elektrik Dağıtım Şirketi (JDECO) ile karşılıklı niyet anlaşması imzaladığını bildirdi.

 

İNGİLİZ, TÜRK MALI DİYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 26 ülkede Türk ihraç ürünlerinin nasıl algılandığını araştırdı. Türk malı ürünlerden en memnun olan ülke yüzde 85 memnuniyet oranı ile İngiltere olurken, en memnun kalınan ihraç ürünü ise yüzde 65 oranla elektrik-makine sektörü oldu.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BEŞİKTAŞ 2-3 SCHALKE 04

Beşiktaş, Schalke 04 ile hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Çin'de oynanan mücadelede Beşiktaş, sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

 

FENERBAHÇE 1-1 MONACO

Fenerbahçe İsviçre kampındaki beşinci hazırlık maçını Fransa şampiyonu Monaco ile yaptı. Sarı-lacivertliler maçtan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

 

CENK GÖNEN, MALAGA'DA

La Liga ekiplerinden Malaga, Galatasaray'dan Cenk Gönen'i transfer ettiğini duyurdu. Galatasaray da KAP'a yaptığı açıklamada Malaga'nın 200 bin Euro bonservis bedeli ödeyeceğini açıkladı.

 

 

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.