ABD'li 66 senatör Türkiye'yi böyle tehdit etti!

ABD'li 66 senatör Türkiye'yi böyle tehdit etti!

ABD`li 66 senatör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a, Türkiye`de tutuklu yargılanan papaz Andrew Craig Brunson ile ilgili bir mektup gönderdi.

Mektupta, Türkiye`ye yaptırım tehditleri savruldu. Terör örgütleri FETÖ ve PKK için Türkiye`de faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen ve tutuklanan ABD`li Papaz Brunson için ABD`den Türkiye`ye tehdit mektubu gönderildi. Amerikan NBC kanalının haberine göre hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Parti`den 66 senatör, Erdoğan`a gönderdikleri mektupta, Brunson davası nedeniyle Türkiye`ye karşı bazı `önlemler` alınabileceği tehdidinde bulundu.
 

"YAPTIRIM GİRİŞİMLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ" 

ABD`li 66 senatör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a, Türkiye`de tutuklu yargılanan papaz Andrew Craig Brunson ile ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye`ye yaptırım tehditleri savruldu. Mektubun imzacılarından Cumhuriyetçi Senatör James Lankford ile Demokrat Senatör Jeanne Shaheen de Türk yetkilileri hedefleyen yaptırımlara yönelik girişimlerini sürdüreceklerine dair açıklama yaptı.
 

"UZUN SÜRELİ ORTAKLIĞIMIZA ZARAR VERİYOR" 

`Brunson`ın Türk hükümetinin bazı unsurları tarafından siyasi rehin olarak alındığını, bunun iki büyük ülke arasındaki uzun süreli ortaklığa zarar verdiğini` savunan mektupta, "ABD`nin adaletin yerini bulması konusunda sabırlı olduğu" ifade edildi.
 

TÜRKİYE`NİN HUKUKUNA SAYGILILARMIŞ! 

ABD`li 66 senatör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a, Türkiye`de tutuklu yargılanan papaz Andrew Craig Brunson ile ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye`ye yaptırım tehditleri savruldu.Yine mektupta, "Türkiye`nin hukuka saygılı ABD vatandaşları ve çalışanlarına herhangi bir baskıya maruz kalmadan seyahat, yaşama ve çalışma hakkını sağlanması için bazı önlemlerin gerekli olduğu"vurgusu yapıldı.
 

FETÖ SENATÖRLERE PARA DAĞITIYOR 

ABD`li 66 senatör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a, Türkiye`de tutuklu yargılanan papaz Andrew Craig Brunson ile ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye`ye yaptırım tehditleri savruldu. Geçtiğimiz yıllarda, FETÖ`nün verdiği rüşvetlerle birçok senatör benzer şekilde Türkiye ve Erdoğan hakkında mektuplar hazırlamış, demeçler vermişlerdi.


ABD`li 66 senatör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a, Türkiye`de tutuklu yargılanan papaz Andrew Craig Brunson ile ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye`ye yaptırım tehditleri savruldu. 

Kaynak: BBC TÜRKÇE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.