Adamın koluna kulak yaptılar!

Adamın koluna kulak yaptılar!

Kaburgasından alınan kıkırdak kullanıldı.

Çin'de bir plastik cerrah, bir kazada sağ kulağını kaybeden Ji isimli adamın koluna yapay bir kulak yaptı. Daily Mail'de yayınlanan habere göre Dr. Guo Shuzhong, kulak için Ji'nin kaburgasından alınan kıkırdağı kullandı. Kulağın adamın başına 4 ay sonra takılması bekleniyor.

1 yıl önce trafik kazası geçiren Ji'nin yüzünün sağ tarafında ciddi hasarlar meydana geldi. Sağ kulağı yüzünden tamamen ayrıldı. Kazadan sonra yüzünün düzeltilmesi için sayısız operasyon geçiren adamın en büyük derdi kulağını geri kazanmaktı.

Kendini eksik hisseden Ji'ye kulağını geri alamayacağı söylendi çünkü büyük bir bölümünü kaybetmişti. Yaşı belirtilmeyen adam, 2006'da Çin'deki ilk yüz naklini gerçekleştiren Dr. Shuzhong'tan yardım istedi.

Ji'nin koluna yapay bir kulak yapıldı ancak uygulamanın tamamlayıcı adımı henüz gerçekleşmedi. Doktorlar, tamamen büyüyen kulağı 4 ay sonra vasküler bağlantı tekniğiyle Ji'nin kafasına taşıyacak. Dr. Shuzhong prosedürün en zor adımının kulağın kola bağlanması olduğunu ve bu adımın başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.