Adnan Akyarlı'ya adaylık çağrısı

Adnan Akyarlı'ya adaylık çağrısı

Yaklaşan İzmir Kent Konseyi seçimleri öncesi ortak bir açıklama yapan çeşitli kent konseyleri ve STK'lar Prof. Dr. Adnan Akyarlı'yı aday olması için göreve davet etti.

Yaptıkları ortak açıklamada konseylerin kentin ve ülkenin hafızası olması gerekliliğine vurgu yapan çeşitli kent konseyleri ve STK'lar, Prof. Dr. Adnan Akyarlı'nın kent konseylerinin gelişim sürecindeki etkin rollerine dikkat çektiler. Prof. Dr. Adnan Akyarlı'nın öncü aktörler içindeki yerini almaktan çekinmediğinin de altının çizildiği açıklamaya imza atan kurumlar, Türkiye'ye örnek bir model oluşturmak için Akyarlı'yı yapılacak İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu'nda başkan aday olmaya davet ettiklerini bildirdiler.

Çağrı metninin tamamı şu şekilde:

Kent Konseyleri, kentle birlikte ülkenin de hafızası olmalıdır. Hafızaya sahip çıkmadan geleceğe dair bir şey söylenemez.

Kent Konseylerinin bugün geldikleri noktayla ilgili olumlu, olumsuz birçok şey söylenebilir. Ancak konseyleri de ülkenin genel konjonktüründen ayrı düşünmek mümkün değildir. Demokrasinin yara aldığı bir süreçte Kent Konseyleri de payına düşeni almıştır. Yönetişim içinde olması gereken yerin çok uzağına düşmüştür. Demokrasi umutlarımızın biraz daha ötelenmesine neden olan bu sürece direnen kişi ve konseyler olduğu gerçeği ufak da olsa tek tesellimizdir.

41.jpg

Ancak unutulmamalıdır ki ülkemizde, Yerel Gündem 21'den Kent Konseylerine gelen bir hafıza var. Yaşanan kimi lokal halk meclisi örnekleri bu süreçlerin de ötesine geçiyor. Yaşanan pratiğin oluşturduğu toplumsal bir hafıza da mevcut. Bu hafızayı diri tutmak çok önemli. Özellikle İzmir Kent Konseylerinin örgütlenmesinde etkin bir rol üstlenmiştir. Türkiye Kent Konseyleri Platformu, İzmir Kent Konseyleri Birliği ve Ege Kent Konseyleri Birliği gibi yapılanmalar öncü adımlardır ve İzmir'de temelleri atılmıştır. Adı geçen örgütlenme örnekleri birçok benzerine de ilham vermiş yol göstermiştir.

Prof. Dr. Adnan Akyarlı bu süreçlerde sorumluluk almaktan çekinmemistir. Öncü aktörler içindeki yerini alarak, '68 ruhunu bugünlere taşımak gibi önemli bir hafıza aktarımını da kent konseylerinin yapılanma süreçlerine taşımıştır. Atılan sağlam temellerin mimarlarındandır.

Şimdi Kent Konseylerine rol model olacak yeni bir süreç için Sayın Akyarlı'yı bir kez daha göreve çağırıyoruz. Kentimizdeki demokrasi mücadelesini yeniden inşaa etmenin ve Türkiye'ye örnek bir model oluşturmanın gerekliliği kaçınılmazdır. Bu gereklilikler ışığında, sürece tecrübesiyle ışık tutarak birleştirici bir misyonla örgütlenme ve toplumsal bütünleşme süreçlerinde etkili bir sürecin başlayabilmesi için, yapılacak İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu'nda Başkan adaylığı için Prof. Dr. Adnan Akyarlı'yı göreve davet ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla.

Adil Kentler Derneği

Bilim ve Sanat Vakfı

Çiğli Kent Konseyi

Ege Kültür Vakfı

Folklor Müzik Gençlik Kulübü Derneği İzmir Şubesi

İzmir Afet Derneği (İZAD)

İzmir Devrimci 78’liler Dayanışma ve Araştırma Derneği

İzmir Haçova Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği

Karşıyaka Kent Konseyi

Kaynaklar Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği

Kemeraltı Çarşısını Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği

Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Dayanışma Derneği

Konak Kent Konseyi

Konak Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Vakfı

Nihat Aydın Kültür Derneği

Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Yaşanabilir Buca Derneği

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.