AK Parti İzmir'in yeni il başkanı belli oldu

AK Parti İzmir'in yeni il başkanı belli oldu

İşte o isim

AK Parti Genel Merkezi İzmir İl Başkanlığı için eski il başkanı Aydın Şengül’ü atadı.

aaaaaaaaaaaa.jpg

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın kongre takvimi henüz netleşmezken, partiyi kongreye götürecek ismin kim olacağı belli oldu. İl başkanlığına İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül atandı. 

Dün Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen ve il başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan veto yediği öğrenilirken, adı kulislerde il başkanı olarak geçen eski il başkanlarından Aydın Şengül, il başkanı olarak atandı. 2014 yılından bu yana il başkanlığı görevini yürüten Bülent Delican’ın istifası alınırken, Şengül partisini Mart ayında gerçekleşmesi beklenen kongreye götürecek.

Bir süre önce İzmir milletvekilleri ve teşkilat üyeleriyle de görüşüp görüşlerini alan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kararı sonunda AK Parti İzmir İl eski Başkanı ve eski İzmir Milletvekili Aydın Şengül, partisini yerel ve genel seçimlere hazırlayacak isim oldu.

ŞENGÜL KİMDİR?

1968 yılında Trabzon Arsin’de doğdu. İIk orta ve Iise öğrenimini Trabzon’da tamamIayan Aydın ŞengüI 1988 yıIında İzmir’e yerIeşti. İzmir’de Dokuz EyIüI Üniversitesi MimarIık FaküItesi Şehir ve PIanIama BöIümü bitiren Aydın ŞengüI 1994 yıIından beri Özde PIanIama Harita MühendisIik İnşaat Taah. Tic. Lmt. Şirketinde iş hayatına devam ediyor. ŞengüI İzmir’de ve Türkiye’nin çeşitIi böIgeIerinde şehir pIanIama çaIışmaIarında buIundu. Aydın ŞengüI siyasi hayatına iIk kez AK Parti’de başIadı. 2002 yıIında atamayIa AK Parti TeşkiIattan SorumIu İI Başkan Yardımcısı oIarak göreve başIayan Aydın ŞengüI, daha sonra YereI YönetimIerden SorumIu İI Başkan Yardımcısı oIarak görevine devam etti. 2006 yıIında yapıIan AK Parti İI KongresiyIe TeşkiIattan SorumIu İI Başkan YardımcıIığı görevini tekrar üstIendi. AK Parti İI Başkanı AIi AşIık’ın miIIetvekiIi adayIığı için istifasının ardından İI Başkan VekiIIiği görevine geIen Aydın ŞengüI 8 Haziran 2007 itibariyIe AK Parti Merkez Karar ve Yönetim KuruIu’nun verdiği karar ve GeneI Başkan Yardımcısı ve TeşkiIat Başkanı Hayati Yazıcı’nın resmi yazısıyIa AK Parti İI Başkanı oIdu. 2009 Haziran ayında gerçekIeştiriIen 3. OIağan İI Kongresinde İI BaşkanIığı görevini devrederek Siyasi ve Hukuki İşIerden SorumIu İI Başkan YardımcıIığı görevini tamamIadı. Aydın ŞengüI orta düzeyde İngiIizce biImektedir. İzmir Ticaret Odası Üyesi oIan ŞengüI evIi ve 3 çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.