Akdeniz Mutfak Kültürü AASSM'de

Akdeniz Mutfak Kültürü AASSM'de

İzmir Akdeniz Bienali bünyesinde “Mutfakta, Tarımda ve Turizmde Akdeniz Mutfak Kültürü” başlıklı söyleşi, 1 Mart Cuma günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

İzmir Akdeniz Bienali, ‘‘Aynı Suya Bakmak’’ temalı güncel sanat sergisini, 23 Ocak’ta Kültürpark Atlas Pavyonu’nda izleyici ile buluşturdu. Bienal, İzmir Büükşehir Belediyes ile K2 Güncel Sanat Merkezi işbirliğinde, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerden genç sanatçıların çalışmalarına yer veriyor. K2 Güncel Sanat Merkezi Kurucu Direktörü Ayşegül Kurtel’in sanat direktörlüğünü yaptığı sergi, 11 Mart tarihine kadar ziyarete açık olacak.

“Mutfakta, Tarımda ve Turizmde Akdeniz Mutfak Kültürü”
İzmir Akdeniz Bienali, sergiyle eş zamanlı olarak etkinlik programlarına devam ediyor. Bienal kapsamında “Mutfakta, Tarımda ve Turizmde Akdeniz Mutfak Kültürü” başlıklı söyleşi, 1 Mart Cuma günü saat 18.30’da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da düzenlenecek. Söyleşide Dr. Öğr. Üyesi Betül Öztürk moderatörlüğü üstlenirken, Dr. Ayşegül Selçuki, Bilge Keykubat, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Türköz Bakırcı ve Resmiye Dinlenmez konuşmacı olarak yer alacak. Akdeniz mutfağının konuşulacağı söyleşide, Akdeniz mutfağı kültürel mirası, mutfağı oluşturan tarımsal ürünler, Akdeniz gastronomisi ve Akdeniz mutfak kültürünün turizmdeki yeri ve önemi ele alınacak.

Söyleşi, 1 Mart Cuma günü saat 18.30’da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da ücretsiz olarak düzenlenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.