“ALGI YÖNETİMİNİN ÖNÜNE GEÇMEK GEREKİYOR”

“ALGI YÖNETİMİNİN ÖNÜNE GEÇMEK GEREKİYOR”

İzmir Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Yıldız ve dernek üyeleri, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İlçe Binasında gerçekleştirilen ziyarette açıklamalarda bulunan Abdullah Mertoğlu, Karşıyaka’da etkili bir şekilde çalışmalarını yürüten sivil toplum örgütlerinin sayı olarak azlığına dikkat çekerek Karşıyaka’ya daha iyi bir hizmet için aktif şekilde çalışan sivil toplum örgütleri sayısının artması gerektiğinin altını çizdi. Mertoğlu, ayrıca Türkiye’nin Balkanlar’da söz sahibi bir ülke konumuna geldiğini ve bu bölgede yaşayan Müslümanlar’ın haklarını savunduğunu ifade ederek, referandum sürecinde yapılan ve yapılacak algı operasyonlarının önüne geçmek gerektiğini de sözlerine ekledi.   

Mertoğlu yapılan ziyarette şu açıklamalarda bulundu:

“SÖYLEYECEK SÖZLERİNİZ YAPACAK UYGULAMALARINIZ VAR”

“Sivil toplum kuruluşları, görevleri itibariyle çok önemli faaliyetlerde bulunuyor. Sivil toplum kuruluşları ihtiyaçlarını kamudan, yerelde belediyelerden alma noktasında çok güçlü bir iradedir. Fakat,Karşıyaka’da  toplam sivil toplum kuruluşu üyesi 150’nin üzerinde; fakat aktif şekilde çalışan sivil toplum kuruluşlarının Karşıyaka’daki sayıları maalesef az. Gönül istiyor ki İzmir’de ve özellikle Karşıyaka’da bütün sivil toplum kuruluşları aktif bir şekilde çalışsın, yerelin, yani kentinin sorunlarını ifade etsin, bu da tüm kentte ses getirsin. Çünkü, Kentimize dair söyleyecek sözleriniz, yapacak uygulamalarınız var. Sizden isteğim karar verici olun. Mutlaka siyasi görüşler için de temsilcilerinizi gönderin.  Birlik ve beraberliğimizin tesisi için dayanışma içerisinde olmamız ve gerekli hizmet noktasında hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu anlamda,Sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız ziyaretlerde herhangi bir problemi direkt olarak vekillerimizle bakanlarımızla hatta Başbakanımızla paylaşıyoruz.”

“ARTIK BALKANLARA SAHİP ÇIKAN BİR TÜRKİYE VAR”

“Osmanlı tam 600 yıllık hükümranlık sağlamış. Annelerimiz dedelerimiz ninelerimizin yaşadığı zulümleri, Yugoslavya’nın bölünmesini ve parçalanmasını hepimiz yaşadık, gördük. Artık Türkiye öyle bir güç haline geldi ki, Ortadoğu ve Balkanlar'da söz sahibi olan oradaki insanları  temsil eden bir lider ve bir ülke var. Balkanlar’da yaşayan Müslüman vatandaşlarımızın hak ve hürriyetlerine sahip çıkan bir Türkiye var. Bu yüzden artık güvenebilecekleri bir Türkiye var.”

“ALGI YÖNETİMİNİN ÖNÜNE GEÇMEK GEREKİYOR”

“Önümüzde referandum var.  Bütün maddeler açık net ve ortada. Vatandaşlarımıza evet’i bir baskı aracı olarak kullanmıyoruz Bu maddeleri sosyal medya üzerinden bilgi kirliliğini bertaraf ederek değişen maddeleri bir bir doğru bir şeklide analiz etmek gerekiyor. Bizler bu ülkenin geçmişiyle hesaplaşan değil,  hür iradesiyle geleceğe emin şekilde bakan bireyler olmak istiyoruz. Önyargılarımızdan sıyrılmamız gerekiyor. Önyargılarımız bizi yanlış yönlendirebiliyor. Bu yüzden ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bunun için de algı yönetimlerinin önüne geçmek gerekiyor. Bu algı operasyonları sizlerin zihinlerini karıştırarak geleceğinizi nasıl içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklediğini görebiliyorsunuz. Objektif yaklaşarak bunlardan sıyrılmamız gerekiyor. Ötekiler yok biz varız.  Aynı şekilde düşünmeyebiliriz ve doğrulara farklı bakış açılarımız olabilir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.