Aziz Kocaoğlu’nun kankası kim?

Aziz Kocaoğlu’nun kankası kim?

Abdullah Polat yazdı...

Ben diyorum beni boş bırakmayın. Boş kalınca sağa sola sarıyorum 

Uzun süredir Aziz Kocaoğlu giderse kim gelsin ihalesini yönetmeye çalışan bir güruh var.

Doğal tabi ki. Bende olsam Büyükşehir Belediyesi’nin başına bana en çok faydası olan kişiyi isterim 

İzmir’e demedim bana faydası olan dedim yanlış anlaşılmasın. İzmir’i düşünen yok ki ben düşüneyim 

İzmir’de İzmir’i düşünen gibi görünen ama aslında tek hedefi kendi menfaatleri olan bir topluluk ve o topluluğun piar çalışmasını yapan stk ve medya temsilcileri var.

Mesela sürekli gündemde tutulan Aziz Kocaoğlu giderse EBSO Başkanı Ender Yorgancılar var efsanesini kim yarattı merak ediyorum.

Güya Aziz başkanın yakın arkadaşı ve Aziz başkan giderse yerine en çok yakışacak kişi.  Ben demiyorum algı operasyonu yapan sözcüler diyor 

Kaç dönemdir Ebso başkanlığına demir atmış Ender Yorgancılar acaba bu kente ne kazandırmıştır. Ne faydası olmuştur. Hani atalarımızın bir sözü  var ya ” Bir yaralı parmağa…..”  bu düşünceye sahip yüksek sesle dile getiren partililer var.

Ben görmedim bilmiyorum. 20 yıla yakın medyadayım kendisini 1 kere gördüm oda bir toplantıya davet etmişlerdi o kadar.

Şimdi yıllarca bir makama demir atmış birini sürekli Aziz başkanın yerine alternatif göstermek menfaat beklentisinden ileri gitmez.

Aziz başkan giderse yerine belediye tecrübesi olan, belediye yönetmiş biri gelmeli. Bu kadar belediye başkanı varken; milletvekili, oda başkanı, hemşehri,  yada en çok parayı vereni başkan adayı yapmak ( Geçen seçimlerde olduğu iddia edildiği gibi  ) İzmir’e ihanettir.

Tabi kimin umrunda oda ayrı konu…

Bir başka konu da Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener.  Onu da Aziz başkan giderse Ak Parti Mahmut Özgener’i aday gösterecek ve İzmir’i alacak. Ey Chp aman ha bu hatayı yapmayın ikazı 

Yukarıda ki cümlelerimi copy + paste yapıyorum 

Sokağa çıksanız sorsanız inanın kimse bilmez, Ticaret odasına kayıtlı esnafa sorsanız yarısından fazlası adını hatırlamaz. Ak Parti adayı olarak büyüksehiri Aziz başkana alternatif olarak göstermek pekte ciddi bir yaklaşım değil fikrini hem Chp hemde Ak Parti içinden yüksek sesle dile getiren oldukça kalabalık bir güruh var.

Ak Partinin İzmir’de işi zor gerçekten. Ellerinde örnek gösterecek bir belediye yok ki.

Mesela Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu minnacık ilçeyi bile cennete çeviremedi ki örnek verebilsinler.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ( gerçek resmî soya adi uğurli aslında ama nedense gerçek soy adını kullanmaktan utanıyor yada çekiniyor sebebini merak etmiyor degilim ) Kemalpaşa da örnek verebilecek bir atılım yatırım yok.

Bu arada Menderes ve Kemalpaşa’da o ilçelerin CHP’nin ileri gelenlerinin Ak Parti belediyesinden vatandaşa hizmet için () işler yaptığı ve muhalefet seslerinin kısıldığı dedikodusu sanırım gerçek gibi…

Digerlerini de tek tek saymama gerek yok. Ak Parti İzmirde yerel yönetimlerde varlık gösteremediği için elinde bir başarı öyküsü yoktur. Doğal olarak büyükşehirde pekte şansı yok.

Sonuç olarak dünkü yazımdan sonra Genel başkanın” Kurultay için  imza vermesi önemsiz başarılı ise görevine devam eder “ cümlesi dünkü analizimi teyit ediyor.

Görüyorsunuz Genel Başkan Kılıçdaroğlu  da beni okuyor ne kadar etkiliyim üzerinde  ( bunu söyleyen bir sürü gazeteciden eksiğim neki)

Sonuç; Bu kente başkan adayı olacak kişileri vatandaş seçsin o karar versin adını dahi duymadıkları kişileri başkan adayı diye dayatmayın. Başarı hikayesi, vatandaşta karşılığı, belediye tecrübesi olmayan, genel merkeze çuvalla para gönderen,  genel başkan yardımcılarının abuk subuk projelerini fahiş rakamlara satın alanları tekrar aday yapıp 5 yıl daha kaybettirmeyin İzmir’e.

Haa eğer dayatacaksanız da bize de sorun bee kardeşim. Biz de en çok katkıyı sağlayacak, en çok  başarılı olacak adayı size söyleyiverelim 

Sahi unuttum Aziz Başkanın kankası kim?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.