Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması

Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bizim hedefimiz yeni bir anayasaya milletimizi kavuşturmak. Demokratik sivil bir anayasa. Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında inşallah parlamentomuz Türkiye’yi yeni bir anayasaya kavuşturacak” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile beraber Pendik AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eti. Bakan Tunç ile Başkan Cin burada konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Tunç, yaptığı konuşmada, “Bizim hedefimiz yeni bir anayasaya milletimizi kavuşturmak. Demokratik sivil bir anayasa. Türkiye Yüzyılının başlangıcında inşallah parlamentomuz bu uzlaşmayı da gerçekleştirerek Türkiye’yi yeni bir anayasaya kavuşturacak inşallah. Darbe anayasasından, o vesayetçi ruhu taşıyan anayasadan, her ne kadar da reformlar yapmışsak da o ruhu ortadan kaldırmak elbette ki ancak yeni anayasa yapmakla mümkün. İnşallah 28. dönem parlamentosu da bunu gerçekleştirecektir. Bu uzlaşmayı sağlarsak bütün partiler olarak milletimize olan borcumuzu yerine getirmiş oluruz. İnşallah Türkiye yüzyılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kabinesi olarak milletimize seçim meydanlarında vadettiğimiz çok sayıda vaadimiz var. Deprem bölgesini bir an önce ayağa kaldırmak, afet riskine karşı dayanıklı şehirler üretmek. Biraz önce Pendik Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Projelerini tekrar gördük. Özellikle Pendik'in afet riskine karşı nasıl dayanaklı şehir olması noktasındaki öne çıkan projelerini gururla takip ettik. Ben buradan belediye başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Pendik, afet riskine karşı bütün ülkemiz, dayanıklı şehirlere inşallah kavuşacak. Tabii ki hep önce insan demeye devam edeceğiz. Eğitimden sağlığa, kültürden, sosyal politikalara varıncaya kadar insanımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. İnsan güçlü olacak ki aile güçlü olsun. Aile güçlü olacak ki toplum güçlü olsun, ülke olarak güçlü olalım. 21 yılda bunu yaptık. Yeni dönemde de inşallah üstüne koyarak milletimizi güçlendirmenin gayreti içerisinde, refahını arttırmanın gayreti içerisinde olacağız. İstikrarlı kalkınma hamlesinden taviz vermeden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yolumuza devam edeceğiz inşallah. Ve Türkiye'nin her yerinde bu projeler kesintisiz devam edecek. Enerji projeleri, doğal gazı, petrolü, terörden temizlediğimiz dağlarda artık petrol fışkırıyor. Karadeniz gazını yerli gemilerimizle arandığında bulabiliyoruz. Doğu Akdeniz'de de Abdülhamit Han gemimiz şu anda araştırıyor. Nükleer santraliyle, enerjide bağımsız bir Türkiye'yi inşallah inşa edeceğiz. IMF'ye hiçbir zaman muhtaç olmayan, ekonomide bağımsız bir Türkiye'yi, savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde seksenin üzerine çıkaran savunma sanayinde lider bir ülkeyi birlikte inşallah inşa etmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

aw037131-04.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.