BAŞKAN ÖZÇINARDAN TÜRKİYE TEOG 2. Sine TAM DESTEK

BAŞKAN ÖZÇINARDAN TÜRKİYE TEOG 2. Sine TAM DESTEK

İzmir’in Kiraz ilçesi Cevizli Mahallesinde oturan Ütü masasında ders çalışarak TEOG’da Türkiye 2.si Olan Kadir Karcı’ya tablet hediye edilerek, neye ihtiyacı olursa olsun her zaman  yanlarında olup destek olacaklarını belirtti.

 

Kiraz ilçesi’ne 20 kilometre uzaklıkta kırsal yüksek kesimde bulunan Cevizli mahallesine giden, Kiraz Belediye Başkanı Saliha özçınar, Türkiye TEOG 2. olan Kadir Karcı’nın evine ziyaret ederek şunları söyledi. “Göstermiş olduğun başarıdan ötürü buda bizden küçük bir hediye kabul et. İnşallah bundan sonraki her türlü eğitim hayatında, nasıl bir ihtiyacın olursa? Biz hep hazırız. Tebrik ediyorum. Canı gönülden, yürekten tebrik ediyorum. Hakkaten çok büyük bir başarı sağladın. Bizleride gururlandırdın. İnşallah rabbim sonuna kadar seni böyle başarılı eyler, muzaffer eyler” dedi.

Kiraz Cevizli Mahallesi Ege Bölgesi Sanayi Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Kadir Karcı’nın 80 yaşındaki babaannesi Fatma Karcı şunları kaydett; “Birlikte yemek yapıyoruz koca kışlar öyle öyle idare ediyoruz. Çok şükür. Her gün dua ettim kızım. Her gün dua ettim, namaz kıldım. Her gün duasını ettim. Kazansın inşallah yüzümden kir çıkarmasın diye.Başkan Saliha Özçınar “ne kadar çalışsada senin dualarının faydası olmuştur. Allah bin kere razı olsun. Babanne karcı, hergün dua edip yolluyorum. Her gün dua edip buradan geçirip yolluyorum. Okuyup, üfleyip okula yolluyorum. Kapıdan girerken sağ ayağını bas gir diye öyle öyle öğretiyorum. Çocukla bir senedir duruyorum. Eğer varya, bir kelime lafını duymadım. Bende ona bir kelime laf etmedim. Hiç birbirimize darılmadık. Çocuğum gündüzleri oralarda çalışıyor. Annesinin babasının mallarına bakıyor. Otlarını çeviriveriyor. Ara sıra çalışıveriyor. Herşeyi ediyor. Odunları keser, herşey eder”. 

-Kadir Karcı şöyle konuştu; “TEOG sınavında Türkiye ikincisi Oldum. Sınavı çalışırken babaannemin çok desteği oldu, sağolsun. Hiç yardımını eksik etmedi. Zaten sürekli onun yanında kaldım. Onunla birlikte çalıştık. Gece yarılarına kadar o namaz kıldı. Ben ders çalıştım. Sürekli birbirimize destek olduk. Annem babam onlarda sağolsunlar . çok iş yaptırmadılar. Onlarda destek oldular. Öğretmenlerimin hepsi sürekli arkamdalardı. Yeşim öğretmenim, mahir öğretmenim. Sürekli onlarla birlikte, bunu başarabileceğimizi biliyorduk. 

Türkiye birincisi olmak istiyordum. 120’de 120 yapmak istiyordum. Olmadı nasip değilmiş. Küçük bir hata yaptım. Hatamda en sevdiğim ders olan, fen bilgisi dersinden. Olsun yinede mutluyum ben. Belediye başkanımızda sağolsunlar. Ziyaretimize geldiler bugün. Onlarda sürekli destek olacaklarmış sağolsunlar. Yani çok teşekkür ediyorum. Ben herkese böyle olduğu için. Sınavlara hazırlanırken hiç umudumu kaybetmedim. Sürekli kendim bunu yapabileceğime, sınavlarda başarılı olabileceğime inandım. İnancım beni görüdü bir yere kadar. Son anda, dediğim gibi, çok küçük hata yüzünden gitti”. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.