Başkan Soyer: Ben şimdi bu adamın nesini savunayım?

Başkan Soyer: Ben şimdi bu adamın nesini savunayım?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Tunç Soyer, 9 Eylül'de yaptığı konuşma sonrası yaşanan tartışmalar son noktayı koydu.

MEDYA EGE- Dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisinde 9 Eylül'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma yeniden gündem oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir kez daha ancak vatana ihanet etmeyen kahramanlara sahip çıkacağını, Mustafa Kemal Atatürk hakkında idam kararı çıkaran ve İngiltere'ye kaçan Padişah Vahdettin'i savunamayacağını söyledi.

tunc-soyer-den-iddialara-tepki-yalana-yalan-diyecegim-828054-5.jpg

Soyer, Mecliste yaptığı konuşmada "Bizim ecdadımızla bir problemimiz yok. Özgür Bey, ayrıştırıcı dil kullandığımızı söyledi. Çok doğru; Vatan hainleriyle vatan kahramanlarını ayrıştırmak lazım. Eğer ayrıştırmazsanız, aynı kaba koyarsanız olmaz. Şehitlerin ruhunu incitirsiniz. Bizim milli kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü beş tane idam fermanı çıkartıp öldürmek istemişler. Kim? Vahdettin. Kaç tane suikast düzenlemişler? Damat Ferit Paşa ve ne yapmışlar? İngiliz zırhlarına binip gitmişler. Ben şimdi bu adamın nesini savunayım? Değerli arkadaşlar, milliyetçilik de, yurtseverlik de, ecdada saygı kimseni tekelinde değil bu memlekette. Bizler Atalarımızı saygıyla anmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.