Başkan Tugay: Ülke daha iyi yönetilene kadar dayanışmalıyız

Başkan Tugay: Ülke daha iyi yönetilene kadar dayanışmalıyız

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, katıldığı televizyon programında soruları cevapladı.

MEDYA EGE- Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birol Soylu İle 10. Köy Programına konuk oldu.

Programda soruları yanıtlayan Başkan Tugay stat tartışmalarına bir kez daha değindi. Bakanlığın stat için kaynak vermediğini hatırlatan Tugay şöyle konuştu; Bakanlık Karşıyaka stadına kaynak ayıramayacağını söylüyor. Bunun dışında stat yapmamız için ne bir mahkeme kararı ne de belediye yok. Büyükşehir Belediyesi yapımını ve ihalesini gerçekleştirebileceğini söyledi. Biz de belediye olarak katkılarımızı koyabiliriz. Ancak bundan sonraki süreçte bakanlık bu alanı tahsis temeli."

file-1566979462194-50.png

MAAŞ SORUNUNA DEĞİNDİ

Karşıyaka Belediyesi çalışanlarının maaşlarının ödenmediği yönünde çıkan iddiaları cevaplayan Tugay, Türkiye'de birçok belediyenin zorluk çektiğine dikkat çekerek "Her şeyin fiyatı artarken İller Bankasının geliri neden artmıyor? 2 sene önce İller Bankasının payı yüzde 50'lerdeyken şimdi yüzde 20'lerde" dedi.

Belediye Başkanı olduğunda bu süreci tahmin ettiklerini ve planlama yaptıklarını söyleyen Cemil Tugay, AKP iktidarını şu sözlerle eleştirdi; "Amaçları seçime giderken çalışmalarımızın önüne geçmek. Bunu kınıyorum. Böyle devlet yönetimi olmaz. Biz halka hizmet ederken, halkı partiye göre ayırmazken, devlet bunu bize nasıl yapar? Partime tavsiyem bunun hesabı sormaları."

"DAYANIŞMA GEREKİYOR"

Maaş sıkıntısını aşacaklarını da sözlerine ekleyen Tugay, sözlerini "Bu kadar enflasyonu, pahalılığı kim yarattı? Siyasi, sosyal ve ekonomik olarak kriz yaşıyoruz. Toplum büyük stres altında. Ülkenin düzgün yönetilmesi lazım. Bu ülke daha iyi yönetilene kadar dayanışmalıyız. Bu zor günleri birbirimize el uzatarak atlatacağız. Türk milleti büyüktür, Türk Cumhuriyeti büyük bir devlettir" cümleleri ile sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.