Başkan Vilmos'dan Türk Macar İşadamları Derneği'ne Ziyaret

Başkan Vilmos'dan Türk Macar İşadamları Derneği'ne Ziyaret

"Osmanlı Türk tarihi eserlerini muhafaza edip koruyan Macar milletine de minnettarız"

Bu yılın Haziran ayında Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ile Türkiye'de kardeş şehir protokolü imzalayan, Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos, Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Budapeşte merkezinde ziyaret etti. Vilmos, Türk Macar İşadamları Derneği'ni ziyaret ederek, Türk Macar dostluğu, Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA  Macaristan Koordinatörlüğü ile muhtemel ortak projeler ve çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu.

İlişkilerimizi daha ileriye hep birlikte taşıyacağız

Ziyaretinde bir açıklama yapan Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos, gündeme dair konular ve çalışmalarımız hakkında hasbihâl ettik, dedi.

Başkan Vilmos, '' Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile buluşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Buraya her geldiğimizde o kadar samimi karşılanıyoruz ki, kendimizi evimizde hissediyoruz. Kentimizin en işlek meydanında yapmayı planladığımız '' Türk Macar Dostluk Parkı '' ve '' Selsebil'' projemizi istişare edeceğiz. Önümüzdeki günlerde TÜMİŞAD Yönetimini ve Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Budapeşte Koordinatörünü kentimizde misafir edip konuyu yerinde değerlendirmek istiyoruz. İkili kültürel ve sosyal ilişkilerimiz, yüksek seviyede devam ederken, ekonomi ve ticaretle de bu işbirliğimizi genişletmek arzusundayız.

Macaristan’a yatırım yapanlar hep kazandı. Bölgemizde sanayi, turizm, hayvancılık, tarım ve seracılık konusunda geniş yatırım imkanları bulunmaktadır. İlişkilerimizi dostluk ve kardeşlik boyutunda daha ileriye hep birlikte taşıyacağız'' dedi.

 Osmanlı Türk tarihi eserlerini muhafaza edip koruyan Macar milletine de minnettarız

Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ise, '' Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos ve Belediye Meclis Üyelerini TÜMİŞAD Yönetimi olarak Budapeşte'de Dernek merkezimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İki dost ülke ve millet arasında katkıda bulunmaktan her daim memnuniyet duyduk. Szabadbattyán'da Osmanlı Türk tarihi eserlerini muhafaza edip koruyan Macar milletine de minnettarız. Szabadbattyán Belediyesi ve TİKA Macaristan Koordinatörlüğü arasında muhtemel oluşturulacak proje hususunda katkıda bulunmak isteriz '' dedi.

Karşılıklı hediyeler takdim edildi

Ziyaret sonrasında TÜMİŞAD Başkanı Şahbaz,  Szabadbattyán Belediye Başkanı Vilmos'a İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aras Neftçi'nin Edirne Selimiye Camisi ve Külliyesi özel çalışması olan fotoğraflar hediye etti.

Başkan Vilmos'da, Başkan Şahbaz'a Szabadbattyán'a has elişi hediye takdim etti.

TÜMİŞAD Dernek Merkezindeki ziyarette Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Szabadbattyán Belediye Başkan Yardımcısı Borsó Pál, Belediye Meclis Üyeleri Dabóczy László, Balázs László, Belediye Meclis Üyesi ve LOG SOL Kft. Genel Müdürü Varga Zsolt, TÜMİŞAD Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Yönetim Kurulu Üyeleri Şeref Şavlı, Ali Mercan ve Mete Atuğ hazır bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.