Beren'leri yaşatanlara...

Beren'leri yaşatanlara...

Arif ÇAYAN yazdı...

Bugün sayfamıza koyduğumuz özel haberimiz okuduğumda, bir baba olarak çok etkilendim. Okuyan her babanın etkileneceği, her annenin üzüleceği, her çocuğun düşüneceği gibi.

13 yaşındaki Beren Koç, ortaokul  8. sınıf öğrencisi ve sürekli başağrısıyla gittiği hastanede beynin de timör çıkıyor. Doktoklar acil ameliyat diyorlar ama aynı doktorlar bu riskli ameliyatı yapacak adresi de kurum ve kişi olarak aileye gösteriyorlar.

Beren'in bir umut yaşabilmesi için gerçekleşecek ameliyatın bedeli ise 135 bin TL olarak açıklanıyor. Koç aile, kızları için ellerindeki bütün imkanları zorluyor ve 17 bin 500 TL toplayabiliyorlar.

Beren'in yaşabilmesi için geriye bulmaları gereken para 117 bin 500 TL. Arıyorlar, soruyorlar, yalvarıyorlar ama nafile. 

Devreye durumu öğrenen okul müdürü, öğretmenler, okul aile birliği ve veliler giriyor. 'Beren Koç Yaşasın' seferberliği başlatıyorlar.  Banka da geri kalan parayı bulabilmek için hesan numarası açıyorlar ve sosyal medya üzerinden insanım diyen, insanı yaşatmayı üstün bir görev olarak gören vicdanlara sesleniyorlar.

Sadece iki gün sürüyor bu seslenme. 

İki gün sonunda okul müdürü, ameliyat için gerekli paranın toplandığını, hesabın bu nedenle kapatıldığını, Beren Koç için ameliyat günü alındığını müjdeyle birlikte duruyor, o vicdan sahiplerine.

Beren Koç bir örnek. Kim bilir kaç böyle Beren Koç'lar vardır kim bilir.

Peki Beren'i düşünmek sadece vicdan sahibi insanlara mı kalmalı ?

Yeri geldiğinde, okuyanı, okumayanı, makam da oturanı, oturmayanı herkes aynı şeyle tanımlamıyor mu devleti, 'Sosyal, hukuk devleti'

Sosyal devlet, minimum düzey ötesinde vatandaşlarının refahı için birincil sorumluluk kabul eden devlet kavramıdır.

Yeri geldiğinde, okuyanı, okumayanı, makam da oturanı, oturmayanı herkes aynı şeyle tanımlamıyor mu devleti, 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.'

Milyar dolarlarla ölçülen ve güçleniyoruz, büyüyoruz, daha da güçlendik diye açıklanan hazineden 135 bin TL gibi komik rakamların, bu gibi durumda olan insanlar için bir parça umut olması, hangi devletin, hangi insanın, hangi vicdanın sorusu, sorunu olabilir ki?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı olup, Beren'in yaşaması için  bağış kampanyası açan insanlara, bağışta bulunan vicdanlara bütün insanlık adına teşekkür ediyorum.

Sizler var oldukça, Berenler  yaşar, devlet de yaşar!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.