Bolivya, İsrail'le diplomatik ilişkilerini kesti

Bolivya, İsrail'le diplomatik ilişkilerini kesti

Bolivya hükümeti, Gazze saldırılarında yaşanan insanlık dramı sonrası İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Güney Amerika ülkesi Bolivya’da hükümet, Gazze'ye yönelik 'acımasız ve orantısız' saldırıları nedeniyle İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıkladı. Bir diğer Güney Amerika ülkesi Kolombiya ile Şili ise protesto amacıyla İsrail'deki büyükelçilerini geri çağırdı. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric Fonts, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki uluslararası insani hukuk ihlalleri göz önüne alındığında Şili hükümeti olarak Şili'nin İsrail Büyükelçisi Jorge Carvajal'ı istişare için Santiago'ya çağırmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro da paylaşımında, "Eğer İsrail, Filistin halkına yönelik katliamı durdurmazsa biz orada olamayız" ifadelerine yer verdi.

aw066505-03.jpg

BLİNKEN, İSRAİL'E GİDECEK

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, cuma günü İsrail'i ziyaret edecek. Blinken, bir kez daha İsrail hükümet yetkilileriyle bir araya gelecek ve bölgede ziyaretlerde de bulunacak. Blinken’in söz konusu ziyareti, son üç hafta içinde Orta Doğu'ya yapacağı ikinci seyahat olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.